Samantha James Grehi vikonta Sutherlanda Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Samantha James Grehi vikonta Sutherlanda

Samantha James Grehi vikonta Sutherlanda
Večja slika Večja slika


 

Prevod dela: The Sins of Viscount Sutherland     (prevedla: Mojca Svetičič)

Leto izdaje: 2013

Grehi vikonta Sutherlanda

 

Gray je brezobziren, predrzen, nevaren …
Moški mu zavidajo, ženske si ga želijo …
Claire si želi maščevanja …

Claire Ashcroft ima dober razlog, da sovraži vikonta Graysona Sutherlanda. Ta močno nepredvidljivi moški zloglasnega ugleda je odgovoren za smrt, ki ji povzroča globoko bolečino. Ubila bi ga, če bi ga mogla. Namesto tega bo za maščevanje uporabila žensko zvijačnost in čare. In ko bo globoko in nepreklicno zaljubljen vanjo, mu bo strla srce.
Njen načrt se uresničuje uspešno … Celo preveč uspešno.


Pogled v knjigo:

Samantha James

Grehi vikonta Sutherlanda

Prolog

London

Pravila so bila dogovorjena.
Ob zori na polju Rutgers.
Mladi novinec je izbral pištoli.
Vikont je izbral sedem korakov.
Streljala bosta samo enkrat.
Vreme je bilo pusto. Med drevjem, ki je obdajalo travnik, se je vila megla in se premikala, kot bi bila živa. Ko si je vikont slekel plašč in ga izročil svojemu sekundantu vojvodi Braddocku, mu je na obraz pršel dež.
Vojvoda je zaklel: »Za božjo voljo. Včeraj zvečer si bil pijan in pijan si tudi zdaj. Misliš, da v tvoji sapi ne voham vinjaka? Tokrat je zadnjič, da sem tvoj sekundant, si slišal?«
»Kot želite, vaša milost.« Vikont se je posmehljivo poklonil.
Vojvodov obraz je bil mrk. »Resda si dober strelec, toda moral bi se zavedati, da tudi fant ni slab.«
Toliko bolje.
Vikont je skomignil z rameni. »Nisem ga jaz izzval na dvoboj. On me je. Če ne bi bil – kako naj rečem – tako zelo zaposlen s svojo najnovejšo ljubico, bi ga slišal. Obtožil me je, da goljufam pri kartah. Ko sem rekel, da laže, je zahteval zadoščenje. Smrkavec si ni hotel premisliti. Jasno, da je rekel, da bi spor raje rešil kot džentelmen.«
Vojvoda se je namrščil. »Gostilničar mi je sinoči povedal, da je pred dvema tednoma nekemu mornarju skoraj odstrelil roko.«
Vikont se je bežno nasmehnil. »No, potem pa ne more biti ne vem kako dober strelec, če je mornar še vedno živ. Mogoče bi moral raje poskusiti z boksom.«
»Ne šali se. Fant je nepredvidljiv in lahko bi dodal, da je glede tega precej podoben tebi.«
Vikont ni bil presenečen. Fantu ni bilo več kot petindvajset let. Bil je vročekrven in predrzen. Tudi on je bil vročekrven in predrzen. Ampak fant si vsekakor ni zaslužil smrti.
Vikont je živel, kot bi bil vsak dan njegov zadnji … Kot bi hotel, da bi bil zadnji.
Nobena stvar ga ni več veselila. Za nikogar mu ni bilo mar razen za njegovo mater. Pomislil je na družinsko posestvo Brightwood. Odkar je prišel v London, sta minili dve leti. Napel je brado. Prisegel si je, da se bo vrnil samo v krsti.
Cinično je pomislil, da se bo tokrat to morda res zgodilo. Snel je klobuk in ga dal vojvodi. Ulila se je ploha.
»Gospoda, postavita se na mesti.« Moški z imenom Cavendish se je odhrkal. Zraven njega je stal zdravnik. »Začnita s štetjem.«
Vikont je bil že ves premočen. S temnih las mu je na čelo kapljal dež.
Ena.
Vikont se je spomnil prijateljevih besed. Tokrat je zadnjič, da sem tvoj sekundant. Z malo sreče bo to res.
Dva.
S sedmih korakov bo fant težko zgrešil.
Tri.
Oh, biti svoboden.
Štiri.
Nobenega občutka krivde več. Nobene bolečine.
Pet.
Prosim, Bog, prosim.
Šest –
Zrak je presekal rezek pok. Vikont je začutil, kako je krogla prebila blago in mišico.
Padel je na kolena.
Stisnil je zobe in se, še vedno držeč pištolo, stežka napol obrnil. V desni rami ga je žgalo, da je komaj držal orožje. En strel, se je opomnil. Za njegovo čast mu je bilo popolnoma vseeno. Tudi to, da je fant streljal prezgodaj, mu je bilo vseeno. Toda nasprotnik je ustrelil, on pa ne … Samo enkrat mu je treba sprožiti. Sanjalo se mu ni, zakaj ga tako skrbi za fantovo čast. Če ne bo streljal, bo fant ob vse spoštovanje. Visoka družba ga bo izobčila.
Vikont je stisnil zobe. Prekleto! Trudil se je, da bi videl skozi meglo, ki se je tako čudno vila in premikala. Vsaj ciljati mu ni treba.
S tresočo se roko je stisnil petelina in ustrelil daleč stran od tarče.
Pištola mu je padla iz rok. Čutil je, kako je popolnoma brez moči padel na obraz.
Tla so zatresli koraki. Nekdo je zavpil. Vikont ni vedel, kdo. Brnenje v njegovih ušesih je postajalo vse glasnejše.
Skozi obleko mu je pronical dež. Trava pod licem je bila mokra. Bolečina v rami ga je žgala kot ogenj.
Vedel je, da rana ni smrtna.
Od besa je hotel zavpiti. Od slepega, mučnega besa.
Želel si je, da bi šel naravnost v pekel.
Namesto tega bo moral trpeti pekel na zemlji.


Prvo poglavje

Bil je čas, da se večer razvije do konca.
Če bi Claire Ashcroft kdo opazoval, bi rekel, da je poosebljena samozavest in mirnost. Pravzaprav ne bi nikoli uganil, da je v njej vrelo od želje po maščevanju, da jo je stiskalo v želodcu.
Moški je stal v kotu plesne dvorane. Oblečen je bil v črno, kar je bila zanj primerna barva. Pod suknjičem, na katerem ni bilo videti ene same gube, so se napenjala široka mišičasta ramena. Stal je visok in mogočen kot starodaven grški steber. Bil je tako visok, da se je zdelo, kot da se dviga vse do stropa. Poosebljal je moč in samozavest.
Pogled ji je zdrsnil po njegovem profilu. Ni mogla zanikati, da je privlačen. Njegovi kot oglje črni lasje so bili kratko postriženi. Nad oglato brado so se dvigale visoke ličnice. Bil je gladko obrit, toda na bradi je bilo že opaziti rahlo temno senco. Prešinilo jo je, da se gotovo brije dvakrat na dan.
Njegova drža je bila nadvse mogočna, a hkrati nemarno brezbrižna. Izraz na obrazu je imel skrivnosten.
Claire je globoko vdihnila. Ob pogledu nanj jo je streslo.
S pogledom se je lagodno sprehodil po prostoru. Čutila je, da se dolgočasi. Čutila je cinizem in skoraj ledeno hladno zadržanost. Nato pa se je obrnil ...
Njuna pogleda sta se srečala za dolg trenutek, ki je rahljal živce.
To je torej vikont Grayson Sutherland.
Ničvrednež, ki je ubil njenega brata. Človek, ki je za vedno spremenil njeno življenje.
Spreletel jo je čuden občutek. Ogledoval si jo je nič manj kot predirno. V trenutku jo je spreletelo na stotine občutkov. Bilo je, kot bi se svet ustavil.
Njegova fizična pojava je bila … Claire je iskala pravo besedo. Mogočna. Skoraj zastrašujoča. Na to ni bila pripravljena. Bilo je, kot bi njegove oči – so bile svetlo modre ali srebrno sive? – rezale vanjo. Silovito je zadrhtela.
Njenega komolca se je dotaknila roka. »Claire?«
Bila je Penelope. Ljuba, draga Penelope, ki ji je utrla pot v visoko družbo. Najboljša prijateljica na vsem svetu. Penelope Grove – pred poroko s Theodorom Grovom Penelope Robertson.
Skupaj sta hodili v dekliško šolo. Penelope je bila leto dni starejša od nje. Bili sta čuden par. Penelope je bila nežna kot fin kitajski porcelan, majhna, drobna in angelskih potez. Claire je bila za pol glave višja od nje ter dolgih in tankih udov. Claire se je vedno zdelo, da je nesorazmerno grajena.
S Penelope sta se spoznali na precej nenavaden način. Claire se je vedno zdelo, da izstopa. Bila je večja od večine deklet in tudi od precej fantov. Nič čudnega, da se je ob prihodu v šolo počutila, kot da ne spada vanjo. Zavedala se je, da se ji nekatera starejša dekleta posmehujejo. Bila je malce nerodna in zato predmet norčevanja. Pretvarjala se je, da je to ne boli, a jo je. Nekega dne je na dvorišču videla, kako je neko starejše dekle, Ramona, Penelope namerno porinilo v lužo. Sprednji del Penelopine obleke in obraz sta bila vsa od blata. Claire je v njenih očeh zagledala solze in pobesnela. Penelope je pomagala vstati in se obrnila k Ramoni.
Čez nekaj trenutkov je Ramona z zadnjo platjo pristala v blatu in planila v jok.
Oh, v kakšno zadovoljstvo ji je bilo to!
Od takrat naprej se Ramona ni več spravljala na nobeno od njiju.
Claire niso izključili iz šole zgolj zaradi posredovanja staršev.
S Penelope sta postali najboljši prijateljici in od nje se je bolj kot od učiteljic naučila, kako postati dama.
Claire se ni več počutila grdo in ni ji bilo več neprijetno zaradi njene višine. Odrasla je v visoko, pozornost vzbujajočo žensko, ki je pritegovala številne občudujoče moške poglede. Nosila se je ljubko in ponosno, njene roke in noge so bile dolge in elegantne. Toda tik pred prvo sezono v visoki družbi je njena mati nepričakovano zbolela in družina – razen Oliverja – se je vrnila na podeželje v Wildewood. Claire je ostala doma in negovala mater, ki je dolgo bolehala zaradi težke pljučne bolezni. Bilo ni ne časa ne prave volje, da bi se vrnila v družbo. Po mesecih, ki jih je preživela ob materi, se ji je vse zdelo tako plehko in plitvo.
Nato je prišla šokantna novica o Oliverjevi smrti.
Ne, je pomislila. Ne o smrti ... O njegovem umoru.
»Si pripravljena?« Penelope jo je pogledala. Roko je položila na majhno izboklino na trebuhu. Zaradi čipk, naborkov in trakov je bilo njeno stanje komaj opazno.
Claire se je namrščila. »Se dobro počutiš? Je otrok ...«
»Samo opomnil me je na svojo prisotnost. Zdaj se večkrat premika, še posebej kadar bi rada spala.«
Penelope je bila prepričana, da nosi dečka.
»Claire, kar pa zadeva tebe ...« Penelope je dvignila obrvi, »bi se bolje počutila, če bi mi povedala, kaj se dogaja. Si pripravljena?«
Claire je globoko vdihnila in pokimala.
»Da … pripravljena sem.« Je zvenela prepričljivo?
Zdelo se je, da ne, kajti Penelope jo je strogo pogledala. »Claire, še vedno si lahko premisliš.«
Claire je dvignila brado. Da je prišla tako daleč, je bilo potrebno veliko dela in skrbnega načrtovanja. Brez drage, ljube Penelope, katere soprog Theo se je na Pirenejskem polotoku boril proti Francozom, ji to ne bi uspelo. Penelope je iz vsega srca upala, da se bo Theo vrnil pred rojstvom njunega otroka.
Sumila je, da Theo njunega načrta ne bi odobraval. Toda Penelopina pomoč je bila neizmerna. Neprecenljiva. Pomagala ji je najti stanovanje v majhni, udobni hiši in opraviti še veliko drugih stvari.
Penelope je sprva odkimala. »Claire, videla sem ga na zabavah in to ni moški, s katerim bi se družila. Večkrat je pijan kot ne. Pretirano hazardira. Kar pa zadeva ženske ...«
»Zavedam se njegovega slovesa,« je tiho rekla Claire. »Pravzaprav računam nanj.«
»Zakaj? Kaj boš imela od tega?«
»Pen, saj nočeš vedeti.«
»Ne bom ti pomagala, če mi ne poveš.«
Penelope je znala biti trmasta.
»Potem pa prav. Upam, da bom vikontovo nagnjenje do žensk lahko izkoristila v svoj prid.«
Penelopina zaskrbljenost je bila očitna. »Kako?«
Čeprav je bila Penelope poročena, je znala biti precej naivna. Claire je molčala in čakala, da se je Penelope posvetilo.
»Ga pripravila, da se zaljubi vame.«
Penelopina usta so bila še vedno odprta v osupel »O«.
Claire ji je poskusila pojasniti. »Drugega se nisem mogla spomniti. To je vse, kar lahko storim.« Za trenutek je umolknila. »Mogoče sem neumna,« je tiho rekla. »A ne bom mirna, dokler ne bo trpel. Vsaj malce zadoščenja moram dobiti. Vsaj poskusiti moram.«
Claire je stisnila Penelopino roko. »Prosim te, pomagaj mi. Tako dolgo me ni bilo v družbi.« Penelope je bila vikontova hči. »Zaradi tebe lahko pridem povsod, kamor sama ne bi mogla. Na kraje, kamor hodi on. Lahko me uvedeš v družbo.«
»Claire, ta človek je malopridnež najslabše vrste.«
Izraz na Penelopinem obrazu je bil trpeč. Globoko in zdelo se je, da tudi mučno, je vzdihnila. Vedela je, da si Claire ne bo premislila. »No, prav,« je privolila. »Moja prijateljica si in pomagala ti bom.«
Claire jo je objela. »Vedela sem, da lahko računam nate. Vedela sem.«
In Penelope ji je odprla vrata v visoko družbo. Seznanila jo je z lady Belfield, h kateri je hodila na popoldanske čajanke, z lady Sumpter, pri kateri se je zabave udeležila prejšnji večer, in zdaj je bila, v upanju, da bo prišel tudi vikont, na plesu lady Blakely – na svojem prvem plesu.
»Skrbi me zate,« je priznala Penelope. »Ne bi rada, da bi bila spet prizadeta. Upam, da si boš premislila.«
»Ne,« je bila odločna Claire. »Ne bom si premislila, zato se ne trudi s prepričevanjem. Ne more me prizadeti še bolj, kot me je že.« Srce ji je kot počasen strup preplavila grenka bolečina. »Oropal me je brata. Oropal me je družine.« Da bi se pomirila, je globoko vdihnila. »Pen, čas je. Čas je, da se Graysonu Sutherlandu predstavim kot tvoja ovdovela sestrična Claire Westfield, ki je prišla s podeželja.«
Ko je opazila Penelopino zaskrbljenost, se je njen pogled zmehčal. »Hvala, Pen. Hvala ti, ne glede na to, kaj se bo zgodilo.«
»Svoje najboljše prijateljice ne bi nikoli zapustila,« je odvrnila Penelope in ji stisnila prste.
Claire se je rahlo nasmehnila. Zdaj gre zares, je pomislila. Prišel je čas. Ji bo uspelo? Zajela jo je panika, da ji je za hip zastal dih. Kaj če bo vikont spregledal njene namene? Nameravala ga je tako očarati, da se bo zaljubil vanjo, ona pa ga bo nato kruto zavrgla, kot da ji nič ne pomeni.
Tako kot njemu ni nič pomenil Oliver, se je opomnila.
Ne, je pomislila. Ne. Nemogoče, da bi jo spregledal. Uspelo ji bo. Bilo je tako, kot je rekla Penelope. Tega si je preveč želela. S Penelope sta bili izredno previdni in do potankosti sta premislili vsako podrobnost.
V dneh, ki so sledili Oliverjevi smrti, je razmišljala skoraj samo o Sutherlandu in postala skoraj obsedena z njim. Če bi mogla, bi vzela pištolo in ga ustrelila, tako kot je on ustrelil Oliverja. Toda bila je ženska in sovražila je nemoč svojega spola.
Ob nočeh je nemirno postopala, saj ni mogla spati. V glavi ji je vrvelo od razmišljanja. Gotovo je način, da bo plačal za svoje dejanje. Mora biti.
In morda je bil. Claire ni dobro vedela, kdaj natanko se ga je domislila. Morda ni tako nemočna, kot je mislila. Navsezadnje se ga je držal škandalozen sloves. Govorilo se je, da se mu noben moški ne upa postaviti na pot. Da se mu ne more upreti nobena ženska. Njen ugled ni bil pomemben. Morda bo njegov hedonizem lahko izkoristila.
Tako se je lotila svojega načrta, katerega cilj je bil, da se vikont Grayson zaljubi vanjo, ona pa ga na koncu zavrne. Še pred letom bi se zgrozila nad sabo. Ni bila zahrbtna, še manj zlobna. Toda če bi ga lahko kakor koli prizadela ali ranila njegov ponos, bi dobila vsaj malce zadoščenja. Kakšna bo cena za to, ni pomembno.
Treba ji je samo igrati vlogo, ki si jo je izbrala.
Morda je Penelope začutila njene nenadne dvome. »Claire, lepa si. Vsi moški te pogledujejo.«
Toda Claire je zanimal samo en moški.
Penelope je zavzdihnila. »Claire, tukaj je. Ob plesišču. Zraven moškega v črtastih hlačah, vojvode Braddocka. Sutherland ima oblečen črn ...«
»Vidim ga.« Prevzel jo je čuden občutek. Njen glas je bil šibak. Sama sebi je zvenela tako čudno.
Penelopine oči so se uprle v njen obraz. »Si prepričana, da hočeš to storiti?«
Clairin pogled se je pomračil. »Moram,« je prepričljivo rekla. »Moram.« Odločnost je pregnala ves strah.
»Bodi previdna,« jo je posvarila Penelope. »Pazi nase in pazi se njega.«
Claire je bila odločna, čeprav jo je v resnici mučil strah, a ga je dobro skrivala. Maščevanje je bilo preveč pomembno. Pravzaprav ji je ta trenutek pomenilo vse.
S pogledom se je vrnila k moškemu, ki je stal na drugi strani pološčenega parketa. Odločila se je.
Ta človek je Oliverju vzel življenje. Oropal ga je življenjske poti, ki bi jo lahko imel.
O da, vikont Grayson Sutherland bo plačal, ker je umoril Oliverja Ashcrofta.
Poskrbela bo za to.
Čas je, da se loti svojega načrta.
Igra se začenja.KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Irma Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com