Stephanie Laurens Kavalirjeva čast Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Stephanie Laurens Kavalirjeva čast

Stephanie Laurens Kavalirjeva čast
Večja slika Večja slika


Prevod dela: A GENTLEMAN'S HONOR      (prevedla: Mojca Svetičič)

Leto izdaje: 2012

Alicia Carrington živi v prevari. Odločna, a obubožana dama nima druge izbire, kot da svojo prelepo sestro predstavi visoki družbi in jo bogato poroči. Tako se Alicia pretvarja, da je ovdovela gospa Carrington in kot taka popolna spremljevalka ... Toda imenitne dame niso osumljene umorov ...

Ko Tony Blake na vrtu svoje botre najde Alicio in ob njej truplo, mu šesti čut govori, da je nedolžna. Zaradi svojih zvez prevzame preiskavo in Alicio zaščiti, ji s svojim ugledom priskrbi podporo visoke družbe – in uporabi vse svoje spretnosti zapeljevanja, da bi postala njegova.


Pogled v knjigo:

1. poglavje

Klub Bastion, Montrose Place, London, 15. marec 1816

 

»Do začetka sezone je še en mesec, harpije pa se že zbirajo v tropih.« Charles St. Austin se je spustil na enega od osmih stolov z ravnim naslonjalom, ki so stali okoli mahagonijeve mize v salonu kluba Bastion.

»Tako je, kot smo napovedovali.« Anthony Blake, šesti vikont Torrington, mu je sedel nasproti. »Dogajanje na ženitnem trgu je na robu blaznosti.«

»Si ga že izkusil?« K Charlesu je sedel Deverell. »Priznati moram, da se bom do začetka sezone potuhnil.«

Tony se je skremžil. »Resda moja mati živi v Devonu, a ima v moji botri, lady Amery, več kot dostojno namestnico. Če se ne pojavim vsaj na njenih zabavah, sem lahko prepričan, da me bo naslednje jutro pošteno zaslišala, zakaj me ni bilo.«

Sledil je ciničen in pomilujoč smeh drugih prijateljev, ki so se posedli na stole. Christian Allardyce, Gervase Tregarth in Jack Warnefleet so se namestili za mizo in družno pogledali prazen stol poleg Charlesa.

»Trentham sporoča, da obžaluje, ker ne more priti.« Christian, ki je sedel na čelu mize, se ni trudil ohraniti resen obraz. »Zvenel ni niti malo iskreno. Napisal je, da ima pomembnejše obveznosti, a nam želi, da bi uživali. Pričakuje, da se bo ta teden vrnil v mesto, in se veseli, da bo našo šesterico lahko podpiral pri trdem delu, ki jo čaka.«

»Čisto njemu podobno,« je pripomnil Gervase.

Trentham – Tristan Wemyss – je bil prvi med njimi, ki mu je uspelo doseči cilj, cilj, ki so si ga vsi odločno postavili. Ravno zaradi tega skupnega smotra se je rodil njihov klub – zadnji branik pred ženitnimi posrednicami visoke družbe.

Od vseh šestih neporočenih prijateljev, ki so se ta večer zbrali, da bi izmenjali zadnje novice, je bil o svoji brezbrižnosti najbolj prepričan Tony, vendar mu nikakor ni uspelo dognati, zakaj se počuti tako nemirno in nemočno, kot bi se pripravljal na bitko, sovražnika pa ne bi bilo od nikjer. Že leta ni bil tako slabe volje. Toda navsezadnje tudi že leta ni bil civilist in navaden džentelmen.

»Predlagam, da se sestajamo na dva tedna,« je rekel Jack Warnefleet. »Ostati moramo na tekočem z dogajanjem.«

»Strinjam se,« je čez mizo pokimal Gervase. »In če bo kdo imel kako pomembno novico, se bomo sestali, če bo treba. Glede na tempo dogajanja v družbi je dva tedna skrajna meja – v tem času se stvari lahko naenkrat popolnoma spremenijo.«

»Slišal sem, da v klubu Almack's razmišljajo, da bi zaradi velikega zanimanja predčasno odprli sezono.«

»Ali je res, da še vedno ne dovolijo dolgih hlač?«

»Tako je. Z dolgimi hlačami tvegaš neprijetno zavrnitev na vratih.« Christian je dvignil obrvi. »Pravzaprav bi bilo treba najprej ugotoviti, zakaj bi bila ta zavrnitev neprijetna.«

Zasmejali so se in nadaljevali z izmenjevanjem podatkov o dogodkih, zadnji modi in družabnih zanimivostih ter počasi prišli do pripomb in opozoril glede posameznih matron, ženitnih posrednic, zmajev, gorgon in podobnih – vseh, ki so z namenom, da jih spravijo v zakon, prežale na nič hudega sluteče primerne gospode.

»Lady Entwhistle se je treba izogibati. Če te ona dobi v kremplje, ji je vražje težko pobegniti.«

To je bil njihov način spoprijemanja z izzivom, ki je bil pred njimi.

Zadnje desetletje ali več so preživeli v službi njegovega veličanstva in bili kot tajni agenti razpršeni po Franciji in sosednjih deželah, kjer so zbirali podatke o sovražnih enotah, ladjah, zalogah in vojaških strategijah. Poročali so predstojniku Dalzielu, ki je kot pajek prežal sredi svoje mreže, skrite globoko v Whitehallu in nadziral vse angleške vojne agente v tujini.

Ker so bili še vedno živi, je to pomenilo, da so bili pri svojem delu izredno uspešni. Zdaj ko se je vojna končala, pa jih je doletelo življenje običajnih civilistov. Podedovali so bogastvo, nazive in posesti; bili so plemenitega rodu, toda njihov družabni krog – visoka družba – ozek krog, v katerega so bili sprejeti z rojstvom in v katerega se ni dalo priti brez naziva, bogastva in spremljajočih obveznosti – jim je bil precej neznano področje.

Toda bili so pravi izvedenci v zbiranju, presojanju in izkoriščanju informacij, zato so ustanovili klub Bastion, da bi si pomagali pri posameznih podvigih. Kot je s svojim značilnim smislom za dramatiziranje opisal Charles, je bil klub njihova skrivna baza, iz katere se bo vsak od njih infiltriral v družbo, identificiral damo, ki bi jo rad za ženo, napadel sovražne položaje in jo osvojil.

Tony se je ob srkanju vinjaka spomnil, da je prvi omenil potrebo po takšnem varnem zavetju. Njegova francoska mati in babica sta namreč prav vse obiskovalke spodbujali, naj ga oblegajo z ženitnimi ponudbami – dami sta dobro vedeli, da ga bo ta taktika zajamčeno pripravila do tega, da bo iskanje žene brez oklevanja vzel v svoje roke – zato je bil on tisti, ki je tovariše posvaril, da za takšne, kot so oni, visoka družba ni varen kraj.

Nanje so pritiskali v klubih za gospode, preganjali so jih tako ljubeči očetje kot pozorne matrone, bili so domala zasuti s plazom vabil, ki so vsak dan prihajala na njihove naslove, skratka, za bogate samske gospode z visokimi nazivi je bilo življenje v visoki družbi te čase polno nevarnosti.

Preveč jih je padlo na bojnih poljih Pirenejskega polotoka in še več pri Waterlooju.

Tisti, ki so preživeli, so bili nadvse iskani.

Bilo jih je malo, a naj jih vrag vzame, če jih bodo porazili.

Bili so strokovnjaki v vojskovanju, taktiki in strategijah; ne bodo jih premagali. Če imajo pri tem kaj besede, bodo oni tisti, ki bodo osvajalci.

To je bil pravi smisel kluba Bastion.

»Še kaj?« Christian je pogledal po omizju.

Vsi so odkimali in izpraznili kozarce.

»Prikazati se moram na zabavi lady Holland,« se je skremžil Charles. »Po moje se ji zdi, da je pomagala Trenthamu, in zdaj bi srečo rada poskusila še z mano.«

Gervase je dvignil obrvi. »Ji boš dal to priložnost?«

Charles, ki je bil že na nogah, ga je pogledal. »Moja mati, sestre in svakinja so v mestu.«

»Aha! Razumem. Razmišljaš, da bi se za nekaj časa preselil sem?«

»Za zdaj ne, a ne bom zanikal, da sem na to že pomislil.«

»S tabo grem.« Christian je stopil okoli mize. »Z gospodom Leighom Huntom bi se rad pogovoril o knjigi, ki jo piše. Gotovo bo pri Hollandovih.«

Tony je vstal.

Christian ga je pogledal. »Ali še vedno uživaš v samoti?«

»Da, hvala bogu – mati je v Devonu.« Z elegantno kretnjo si je popravil suknjič. »Vendar me je botra poklicala na zabavo. Moral se bom prikazati.« Pogledal je po omizju. »Gre kdo v to smer?«

Gervase, Jack in Deverell so odkimali; odločili so se, da se bodo umaknili v knjižnico kluba in preostanek večera preživeli v priljudnem miru.

Tony se je poslovil. Zarežali so se mu in mu zaželeli srečo. S Christianom in Charlesom so se spustili po stopnicah in odšli na ulico. Na pločniku so se ločili; Christian in Charles sta se odpravila proti Kensingtonu in Hollandovim, Tony pa jo je mahnil v Mayfair.

Držala se ga je nejevolja, a se ni menil zanjo. Vsak izkušen poveljnik ve, da za boj z nekaterim silami ni vredno zapravljati moči. Na primer s starimi materami – še posebej če so Francozinje.

»Dober večer, gospa Carrington. Veseli me, da vas spet vidim.«

Alicia Carrington se je sproščeno nasmehnila in lordu Marshalseaju podala roko. »Milord, se spomnite moje sestre, gospodične Pevensey?«

Ker je bil lordov pogled prikovan na Adriano, ki je stala nekaj korakov stran, je bilo Alicijino vprašanje pravzaprav retorično. Toda lord se je očitno odločil, da je Alicijino odobravanje ključnega pomena, če si hoče zagotoviti Adrianino roko; strmel je v Adriano, ostal pri Alicii in se odsotno pogovarjal z njo.

Alicia je opazila, da se Adriana kljub lordovi zagledanosti vanjo živahno pogovarja z izbrano družbo oboževalcev, ki so tekmovali z njeno pozornost. Adriana je bila prava angleška vrtnica, oblečena v obleko iz rožnate svile, ki je bila odtenek temnejša od tistih, ki so jih po navadi nosile mlade dame, in to zato, da bi bolj poudarila bujne temne lase. Ti so lesketajoči se v svetlobi sveč ustvarjali popoln okvir za njen očarljivi obraz; velike rjave oči pod elegantno usločenimi črnimi obrvmi, breskovo in smetanovo polt in polne, kot rožni popek napete ustnice.

Kar pa zadeva Adrianino postavo, namerno premalo poudarjena pod zadržano obleko, ki je bolj prikrivala kot razkrivala, je bila kratko in malo zapeljiva. Tudi če bi bila oblečena v vrečo, bi bila Alicijina sestra dekle, ki zajamčeno pritegne poglede gospodov, kar je bil razlog, da sta bili prav v jedru londonske visoke družbe.

In se pretvarjali.

Vsaj Alicia se je pretvarjala; Adriana je bila to, kar je bila.

Medtem ko je vljudno odgovarjala lordu Marshalseaju, je Alicia opazovala vse, ki so namenjali pozornost njeni mlajši sestri. Do zdaj je šlo vse natanko tako, kot sta načrtovali v salonu njihove hišice v Little Comptonu v podeželskem Warwickshiru – kar je bilo skupaj z nekaj okoliškimi jutri zemlje vse, kar so ona, Adriana in njuni trije bratje imeli – a si nista niti v najbolj nedopustnih in drznih sanjah predstavljali, da jima bodo razvoj dogodkov, ljudje in priložnosti tako naklonjeni.

Njun načrt, drzen in vratolomen, kot je bil, bi prav lahko uspel – uspel zagotoviti prihodnost Adriani in njunim trem bratom, Davidu, Harryju in Matthewju. O sebi Alicia za zdaj ni razmišljala. Ko bo poskrbela za brate in sestro, bo dovolj časa, da se bo posvetila svojemu življenju.

Lord Marshalsea je postajal vse nestrpnejši; Alicia se ga je usmilila, ga odpeljala v Adrianino družbo in se, tako kot se je za dobro gardedamo spodobilo, neopazno umaknila. Vlekla je na ušesa in poslušala, kako Adriana s svojo običajno samozavestjo obvladuje gospode, ki so jo obkrožali. Čeprav ne ona ne Adriana nista imeli izkušenj z visoko družbo in z življenjem elite, dokler nista prišli v mesto in se predstavili tem krogom, jima je uspevalo brez najmanjšega spodrsljaja.

Osem mesecev poglobljenega raziskovanja in zdrava pamet so jima dobro služili. Ker sta imeli tri mlajše brate, ki sta jih v veliki meri vzgojili sami, jima je to dodobra izkoreninilo vsako nagnjenje k nepotrebnemu vznemirjanju; tako skupaj kot posamično sta se lotili vsakega izziva in uspeli.

Alicia je bila ponosna na obe in je vse bolj upala na odličen izid njunega načrta.

»Gospa Carrington – vaš sluga, madam.«

Zategnjene besede so jo sunkovito iztrgale iz rožnate prihodnosti. Prikrila je vznemirjenje, se mirno obrnila, zavihala ustnice in gospodu, ki je priklanjal pred njo, dala roko. »Gospod Ruskin. V veselje mi je, da vas vidim.«

»Draga madam, zagotavljam vam, da je moje veselje še večje,« je odvrnil Ruskin in se vzravnal z zaverovanim pogledom in nasmeškom, ob katerem jo je po hrbtu svarilno spreletelo. Bil je precej velik človek, za glavo in pol višji od nje in močno grajen; oblačil se je dobro in bil gosposkega vedenja, toda na njem je bilo nekaj, kar je kljub neizkušenosti prepoznala kot ne ravno prijetno.

Iz nekega nejasnega razloga je Ruskinu padla v oči, že ko sta se prvič srečala. Če bi vedela, zakaj, bi se potrudila, da bi ga odvrnila; v svoji vedno bujni domišljiji si ga je predstavljala kot kačo in sebe kot hipnotiziran plen. Pretvarjala se je, da ne opazi pravih namer njegove pozornosti, in mu poskušala vzeti pogum. Ko jo je šokiral s predlogom, da bi postala njegova ljubica, se je pretvarjala, da ga ni razumela; ko je kasneje namignil na poroko, se je delala gluho in govorila o nečem drugem. A zaman. Vse odločneje je silil vanjo.

Za zdaj se ji je uspelo izogniti njegovi snubitvi in torej tudi temu, da bi ga brez pridržkov zavrnila. Zaradi vloge, ki jo je igrala, ni hotela tvegati odkrite zavrnitve, saj ni hotela pritegniti pozornosti. Največ, kar si je drznila, je bilo to, da se je delala nedostopno.

Ruskinove svetle oči so potovale po njenem obrazu, nato pa se ustavile na očeh. »Draga moja, če bi me počastili z nekaj trenutki na samem, bi vam bil nadvse hvaležen.«KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Irma Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com