Julia London Knjiga škandalov Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Julia London Knjiga škandalov

Julia London Knjiga škandalov
Večja slika Večja slika


Prevod dela: THE BOOK OF SCANDAL     (prevedla: Jana Lazar)

 

Leto izdaje: 2011

 

 

Čeprav Evelyn po zakonu še vedno pripada moškemu, ki ji je pred leti strl srce, pa ni več mlado nedolžno dekle, s katerim se je Nathan poročil. Njena prisilna vrnitev domov se kmalu sprevrže v bitko volj, ki prebije vse njegove ovire in izgovore ter razkrije strast, ki še vedno tli med njima. Nathan se mora soočiti z mogočnim nasprotnikom, hkrati pa Evelyn prepričati, še preden bo prepozno, da je ne samo njegova žena, temveč tudi edina ženska, ki jo bo ljubil do konca življenja.


Pogled v knjigo

 

Opatija Eastchurch

Grofija Gloucestershire, Anglija

1806

Ruševine opatije Eastchurch so stale na vrhu griča, sredi zelenega, valovitega gričevja Cotswolds v grofi ji Gloucestershire.Sodeč po velikosti temeljev, je bila precej velika, a vse, kar je ostalo od nje, je bilo nekaj kosov zidov, stopnišče,ki ni vodilo nikamor, in kupi kršja. Zdaj je v njej prebivalo le nekaj ovac in krav, ampak v duhu si je bilo brez težav predstavljati, kako je bilo, ko so menihi v belih haljah delali na poljih, raztresenih po okoliških hribih.

Opatija je bila, tako kot na desetine drugih, izpraznjena v šestnajstem stoletju, ko se je Henrik VIII. odcepil od Katoliške cerkve in so bila pripadajoča ozemlja danav najem kraljevemu prijatelju, lordu Lindseyju, za pičlih nekaj šilingov na leto, in to za toliko časa, kolikor bo na svetu živel kak njegov potomec. Opatija pa je bila prepuščena propadu.

Toda ruševine opatije niso bile tisto, kar je pritegnilo pozornost prebivalcev in obiskovalcev grofi je, pač pa zgradba ob vznožju griča. Velika, razvlečena graščina je bila postavljena v sotesko, za njo se je vila reka, nad njo so se vzpenjali griči, na eni strani so jo obdajala polja in na drugi gozdovi. Pred šestdesetimi leti jo je dal zgraditi neki zelo samozavestni grof.

Vendar zanimanja zanjo ni sprožal neoklasicistični slog gradnje, po katerem je slovel velespoštovani John Sloan, niti vrtovi okoli graščine, ki jih je načrtoval enako cenjeni Capability Brown.

Pritegnilo jih je tisto, kar se je dogajalo v njej.

Grayson Christopher je v preteklih letih slišal veliko govoric in se ponovno srečal z njimi v krčmi, kjer se je ustavil, da bi si potešil žejo z vrčkom piva. Vso noč je neutrudno jahal, ker je hotel čim prej doseči cilj.

»Tam že ne boste srečali ljudi svojega kova,« mu je povedal krčmar, ko je predenj postavil pivo. »Nobenega tako fi nega gospoda,kot ste vi. V opatiji ni nič drugega kot ženske in pijača.«

Grayson se je rahlo nasmehnil. »Tudi sam sem znan po tem, da ob dobri pijači včasih uživam tudi v družbi žensk.«

»Seveda, gospod, ampak stavil bi, da ne s takimi ženskami. Ali taki pijači. 'Lahkoživi Lindsey' je simpatičen možak, to že priznam, toda da dopušča, kar se dogaja v opatiji?« Zmajal je z glavo. »Za grofa se tako vedenje ne spodobi. Nikar ne zamerite, da tako pravim.«

Grayson je vedel, da je šlo za njegovega dobrega prijateljaNathana Greya, grofa Lindseyja, kar naenkrat vse hudo narobe. Krčmarju je zatrdil, da mu ni teh besed prav nič zameril, plačal račun in nadaljeval pot proti opatiji.

Zaradi dežja je bila cesta skorajda prazna. Jahal je mimo travnikov, na katerih so se pasle krave, in pod ogromnimi bori in bukvami. In mimo ruševin opatije in majhnega jezerca, v katerem je Nathan vzrejal krape. Jahal je mimo majhne cerkve, kjer so kmetje obiskovali maše, in mimo manjšega pokopališča.

Prijahal je skozi ogromna vrata, po ozki poti na dovoz, kjer ga je nemudoma pozdravil konjušnik in odpeljal njegovega konja. Grayson je potrkal na vrata in že hip pozneje so se ta odprla. Med njimi je stal Benton, dolgoletni strežaj grofa Lindseyja. Bil je vitek, nervozen možiček s širokimi, upadlimi lici in lasmi, ki so bili počesani, tako da so obdajali njegov obraz, kakor je bilo takrat v modi.

»Lord Darlington,« je rekel ta in se globoko priklonil. »Vstopite, prosim.«

Grayson je smuknil v notranjost in se izmotal iz premočenega plašča. Ko ga je skupaj s klobukom predal služabniku, je opazil, da je veža smrdela po cigaretnem dimu. »Žal mi je, ker sem prišel nenajavljen, Benton, toda nujno moram govoriti z Lindseyjem.«

»Seveda, gospod. Semkaj stopite.«

Ko je Grayson sledil strežaju po hodniku, je opazil, da miz, ki so nekoč krasile veže in na katerih so bile postavljene vaze z rožami iz rastlinjaka, ni bilo več. Prostor je bil videti pust. Benton je stopil do vrat in jih odškrnil, Grayson pa je spet zaznal neprijeten vonj po cigaretah. Vstopil je tik za strežajem in opazil oblak dima, ki je visel nad sobo. Sredi prostora je stala mizica za kartanje, ob njej je bil prevrnjen stol, drugo pohištvo pa razporejeno po njem, kakor je pač naneslo.

Lindsey je sedel za mizo, s hrbtom delno obrnjen proti vratom, nasproti njega je sedel lord Donnelly, ki ga je Grayson prav tako dobro poznal. Poleg njiju so bile tam še tri ženske, ki so bile, sodeč po nespodobnih oblekah in po tem, kako se mu je ena od njih prav predrzno nasmehnila, očitno vlačuge.

Ena je sedela v Lindseyjevem naročju in lenobno opazovala igro. Druga je sedela v Donnellyjevem naročju in se Graysonu spogledljivo nasmihala, tretja pa je ležala na divanu, tako da so ji noge bingljale čez oporo. Spala je.

»Gospod?« je rekel Benton.

Lindsey se ni zmenil za strežaja in je še naprej skrbno proučeval svoje karte ter zraven žvečil cigaro.

»Gospod.«

Tokrat je v odgovor nekaj svareče zagodrnjal in zamahnil z roko, kar je bil znak, naj ga pusti na miru. Tudi Donnelly očitno ni opazil strežaja, saj je bil enako kot Lindsey zatopljen v karte in kar precejšen kupček kovancev sredi mize.

Benton, ki je bil stanoviten, predvsem pa zvest služabnik, se ni dal tako zlahka preplašiti. »Gospod,« je rekel malce ostreje. »Obisk imate. Gospod bi želel govoriti z vami.«

»Benton, prisežem, da te bom še danes vrgel na cesto!« je godrnjal Lindsey. »Vedno je kdo, ki bi me rad videl ali govoril z mano. Odpelji ga, pa kdorkoli že je, v sprejemnico ali spalnico, toda pusti me pri miru … Tik pred tem sem, da Donnellyja oberem za precejšnjo vsoto denarja, in nočem, da me motiš.« Dvignil je pogled in se zarežal Donnellyju, ko je položil karte na mizo. Imel je tri pare in njegov nasprotnik je od nejevere glasno zatulil. »Gospod!«

»Kaj?« je zasikal Lindsey, ko je potegnil kovance proti sebi.

Ozrl se je proti Bentonu, nato pa zagledal Graysona in kar poskočil.

»Dobro jutro, Lindsey.«

Lindsey je potisnil dekle iz naročja in se spravil na noge. »Christy, ne morem verjeti, da si prišel!« je vzkliknil.

Donnelly je začudeno dvignil pogled. »Darlington!« ga je veselo pozdravil. »Pridi in spij kozarček dobrega irskega viskija…«

»Sveta nebesa, ne!« se je zasmejal Nathan. »To je strup, ki iz žensk dela vdove, Declan, in moški se ga že ob prvem srku nacedi. Vojvoda Darlington se pa že ne bo napil.« Zarežal se je Graysonu in se zamajal. Videti je bil kot sam hudič – srajco je imel zmečkano, za kravato še sam ni vedel, kje je, njegove temno rjave lase pa je vlačuga pošteno razmršila.

»Benton, koliko je ura?« je vprašal.

»Pol enajstih, gospod.«

Lindsey je pomežiknil.

»Dopoldne,« je dodal Benton.

Lindsey ga je srepo pogledal. »Tega ti pa res ni bilo treba poudariti.« Pogledal je Graysona in se znova nasmehnil. »Sveta nebesa, Christy, kje pa imam glavo? Pridi naprej. Si prišel iz mesta, da bi se izognil nadležnim družabnim obveznostim?«

»Če bi odšel iz mesta, da bi se izognil družbi, bi si poiskal bolj miren kraj, kot je leglo sprijenosti, ki mu predseduje lahkoživi Lindsey.«

Ob tem se je Donnelly pohvalno zasmejal.

»Leglo, ki so ga ustvarili Wilkes, Donnelly in tisti škotski podlež Lambourn,« je veselo rekel Nathan. »Če ne bi bilo njih, bi večere preživel ob toplem ognju in z dobro krščansko knjigo v roki, mar ni tako, Benton?«

»Nedvomno, gospod.«

Donnelly je prezirljivo pihnil, ženska, ki jo je Lindsey zvrnil iz naročja, se je zahihitala.

»Vsi trije so se nastanili v Eastchurchu pred kakšnima dvema mesecema …« Lindsey je premolknil in malce pomislil. »Ali pa morda pred tremi?«

»Naj me vrag, če se lahko spomnim,« je veselo dodal Donnelly.

»Kaj te je prineslo tako daleč od doma, Christy? Smo v vojni? Sem izgubil ves denar? So mi vzeli naslov?« Lindsey se je zasmejal svoji šali.

Graysonu se to ni zdelo kaj prida smešno, saj je bil človek, ki je zelo resno jemal dolžnosti, ki so pripadale njegovemu naslovu in položaju v družbi. Pred časom je bilo tudi Lindseyju to silno pomembno, a zadnja leta je nekako pozabil na vse to. Donnelly, ki je bil z Irske, pa se je veliko bolj zanimal za konje kot svoj naslov. Ali če smo natančnejši – za konjske dirke in stave.

Benton je stopil naprej in naznanil: »Naročil bom, naj vam pripravijo kopel, gospod.«

Nathan je bil presenečen, potem pa je za možakovim hitro izginjajočim hrbtom zamahnil z roko. »Prekleti strežaj,« se je zarežal. »Tla bo ribal, če ne bo previden. Pridi, Christy,« je rekel in pomignil proti vratom. »Greva v delovno sobo, kjer se bova lahko odkrito pogovorila, medtem ko čakam na kopel,« je dodal z glasom, s katerim je posnemal Bentona.

»Kaj že greš?« je zategnil Donnelly, ki je vso pozornost posvečal ženski, ki ga je božala po ušesu.

V delovni sobi je Grayson vzel steklenico v roke.

»Na tvojem mestu bi bil previden s tem,« je rekel grof in pokazal na steklenico, ko je počasi sedel na divan. »Vražji irski viski. Prisežem, da ga je zvaril sam hudič. Daj, Darlington, kaj te je privedlo v Eastchurch? Res sem radoveden! Moral si imeti hudičevo dober razlog, da si jahal vso noč iz Londona, in to v tem nalivu.«

»Ne bom zanikal, da gre za zelo resno zadevo,« je pritrdil Grayson, si natočil za prst viskija in ga na dušek izpil. »Slišal sem nekaj silno vznemirljivega in pomislil, da bi moral ti to takoj izvedeti. Saj poznaš tako imenovano kočljivo preiskavo, s katero bi radi prišli do dna obnašanju valižanske princese?«

Lindsey je skomignil z rameni. »Nekaj čenč tu in tam sem res slišal. Zakaj? Kaj ima to opraviti s tabo?«

»Z mano nič,« je ravnodušno odvrnil Grayson. »Dovoli, da ti razložim. Morda že veš – ali tudi ne –, da je pred nekaj leti valižanska princesa Caroline posvojila dečka. Nekateri prisegajo, da je bila v času, ko naj bi se fant rodil, princesa noseča. Caroline tega ni zanikala in baje je več kot le eni osebi povedala, da bo razglasila, da je bila nosečnost posledica noči ali dveh, ki ju je preživela v graščini Carlton House. S tem seveda namiguje, da je otrok zakonski potomec valižanskega princa Georgea.«

Lindsey se je ob tem zasmejal. Nobena skrivnost namreč ni bila, da sta bila valižanska princ in princesa, ki sta se poročila leta 1795, odtujena že od ranih dni zakona. Njun odpor je bil pravzaprav tako močan, da je bilo pravo čudo, da jima je uspelo v njuni zelo kratki, a katastrofalni zvezi v zakonski postelji dobiti

princeso Charlotte. Od takrat se je za oba govorilo, da sta imela številna ljubezenska razmerja, in princ je zaplodil več kot enega nezakonskega otroka.

»Seveda so te trditve povzročile veliko zaskrbljenosti,« je nadaljeval Grayson, »kajti kot kaže, bi princesa Caroline rada po stavila na prestol nezakonskega sina in ne princese Charlotte.«

»Gotovo se šališ,« je odvrnil Lindsey.

»Niti malo ne. Tako kralju pravzaprav ni preostalo drugega, kot da je sklical komisijo, v kateri so zbrani nekateri člani zgornjega doma, da bi zadevo preiskali. Če bi se izkazale za resnične, bi to pomenilo veleizdajo.«

Lindsey je prikimal.

Grayson je nadaljeval: »Čeprav člani komisije niso našli nobenega dokaza, da je Carolinin deček kdorkoli drug kot sirota, ki jo je princesa posvojila, so odkrili kar precej dokazov, ki kažejo na to, da se je pogosto zapletla v nezaslišano in sumljivo vedenje s številnimi moškimi … in morda celo ženskami.«

»Ljubi bog,« je zagodrnjal Lindsey. »Gotovo nisi opravil vse te poti, samo da bi mi povedal vse to?«

»Ne samo to,« je odvrnil. »Do konca me poslušaj. Njeno vedenje je bilo tako spotikljivo, da ji je kralj odrekel naklonjenost. Valižanski princ je verjel, da je končno dobil vzrok za parlamentarno ločitev zakona, kar je, kakor sam veš, že dolgo želel. Kralj se še ni odločil, ali bo do tega prišlo ali ne. Toda Caroline je zvita. Če se kralj ne bo zavzel zanjo in ji znova naklonil zaščite, bo, kot krožijo domneve, objavila pisma, ki sta si jih s kraljem izmenjala med preiskavo, da bi dokazala nedolžnost. Z objavo te knjige, ki ji nekateri pravijo Knjiga škandalov, bo razkrila prinčevo najbolj nezaslišano vedenje.«

»Obtožbe, ki so verjetno resnične,« se je namuznil Lindsey.

»Oziroma so bile, ko sva bila midva člana njegovega najožjega kroga.«KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Irma Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com