Stephanie Laurens Nekega norega jutra Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Stephanie Laurens Nekega norega jutra

Stephanie Laurens Nekega norega jutra
Večja slika Večja slika
Mehka vezava
je razprodana
Trda vezava:
Cena: 6,99 €


 Prevod dela: ON A WICKED DAWN      (prevedla: Neža Kralj)

 Leto izdaje: 2012

Luc sprejme drzno ponudbo in se onesvesti pred njenimi nogami. Amelia ne ve, ali naj si oddahne ali mu zameri. Sicer pa to niti ni pomembno. Vedno je ljubila samo njega in nikogar drugega. Poleg tega ima dovolj čakanja.

Včasih mora mlada dama vzeti stvari v svoje roke.

A srčne zadeve niso nikoli preproste. Na prvo oviro v načrtih naleti, ko Luc odkloni hitro poroko, ker ji želi dvoriti v javnem in zasebnem življenju. Kmalu Amelia komaj čaka, da pobegneta ostrim očem visoke družbe in se lahko prepusti rokam mojstrskega zapeljivca. Toda Luc ima svoje razloge za nekoliko noro dvorjenje.

 


Pogled v knjigo:

Prvo poglavje

Ulica Mount, London

25. maja 1825, ob treh zjutraj

Bil je pijan, pijan od sreče, pijan od pijače kot še nikoli v življenju. Čeprav po navadi ni popival, se ga je sinoči oziroma zjutraj enkrat za spremembo dodobra nacedil. Po osmih letih je končno postal svoboden.

Lucien Michael Ashford, šesti vikont Calverton, se je opotekal po ulici Mount. Brezbrižno je vrtel ebenovinasto sprehajalno palico in se blaženo smehljal.

Bilo mu je devetindvajset let. Toda danes je bil prvi dan njegovega odraslega življenja, ki je pripadalo samo njemu. Še bolje je bilo to, da je včeraj tudi obogatel. Prečudovito in povsem zakonito obogatel. Kaj drugega bi si še lahko želel?! Če se ne bi bal, da se bo zvrnil na nos, bi plesal po zapuščeni ulici.

Na nebu je sijala luna. Osvetljevala je pločnike in metala temne sence. London okoli njega je spal, vendar tudi v tej uri ni popolnoma počival. V daljavi je med kamnitimi pročelji hiš odmeval žvenket komatov, topot konjskih kopit in samoten klic. Celo v najbogatejši četrti je včasih prežala nevarnost v sencah, vendar se ni čutil ogroženega. Še vedno je bil dovolj pri sebi. Čeprav je bil precej v rožicah, je stopal enakomerno. Vsi nepridipravi bi raje dvakrat premislili, preden bi napadli visokega in dovolj močnega gospoda, ki elegantno vihti palico, v kateri bi se lahko in se tudi je skrival meč.

Pred eno uro je zapustil klub v St. Jamesu in družbo prijateljev. Domov se je odpravil peš, da bi si zbistril glavo po veliki količini izvrstnega francoskega konjaka. Njegovo proslavljanje je bilo omejeno, saj ni nihče razen njegove matere in premetenega starega bankirja Roberta Childa vedel za njegovo prejšnje stanje. Pred osmimi leti se je njegova družina znašla v hudi denarni stiski, v katero jih je pripeljal njegov pokojni oče. Osem let jih je skušal spraviti na zeleno vejo in včeraj mu je končno uspelo.

Čeprav prijatelji niso vedeli, kaj praznuje, so se mu z veseljem pridružili. Sledila je dolga noč ob vinu, pesmih in prijetni moški družbi.

Škoda, ker v Londonu ni bilo tudi njegovega najstarejšega prijatelja, bratranca Martina Fulbridgea oziroma grofa Dextra. Toda Martinu ni mogel zameriti, ker je užival na svojem domu na severu Anglije. Pred tednom dni se je namreč poročil z Amando Cynster.

Luc se je sam pri sebi zarežal in zmajal z glavo nad bratrančevo slabostjo in poroko iz ljubezni. Prišel je do svoje hiše in se obrnil proti nizkim stopnicam pred vhodom. V glavi se mu je zavrtelo, vendar se je hitro zbral. Previdno se je vzpel po stopnicah in obstal pred vrati. Pobrskal je po žepu za ključi.

Dvakrat so se mu izmuznili iz rok, preden jih je zgrabil in izvlekel. V roki je držal obroč in začel prebirati ključe. Namrščil se je in skušal najti tistega, ki je odklepal vhodna vrata. Končno mu je uspelo. Zgrabil ga je, pomežiknil in ga potisnil v ključavnico. Vanjo je zdrsnil šele v tretjem poskusu. Obrnil je ključ in slišal premikanje zapahov.

Ključe je spravil v žep in prijel kljuko. Vrata je na stežaj odprl in stopil čez prag.

V tistem hipu se je izpod temnega stopnišča izvila postava v obleki. Komaj jo je zagledal, že je planila mimo njega in ga sunila s komolcem. Opotekel se je in se naslonil na steno.

Ob tem bežnem stiku, ki so ga omilile plasti blaga, so se napeli vsi njegovi čuti. Takoj je vedel, kdo je. Amelia Cynster. Dvojčica bratrančeve žene. Bila je stara družinska prijateljica in poznala sta se že od mladih nog. Še neporočena ženska z jekleno hrbtenico je nosila ogrinjalo s kapuco čez glavo, ko je planila v temno vežo. Nenadoma je obstala, se obrnila in ga pogledala.

Luc je obstal pokonci samo zaradi zidu za sabo. Osuplo je strmel in začudeno buljil vanjo. Čakal je, da popusti učinek njenega dotika.

Amelii se je iz grla utrgal jezen in razočaran krik. Planila je k vratom, jih prijela in zaloputnila. Ko ni več videl mesečine, je pomežiknil. Skušal se je privaditi na temo. Amelia se je obrnila od zaprtih vrat in se zasrepela vanj. Čutil je njen pogled.

»Kaj, za vraga, je narobe s tabo?« je siknila.

»Z mano?« Odmaknil se je od stene in lovil ravnotežje. »Kaj, za vraga, počneš ti tukaj?«

Niti sanjalo se mu ni, zakaj je prišla. Mesečina je lila skozi pahljačasto okence nad vrati in obsijala svetle ploščice v veži. V razpršeni svetlobi je lahko razločil Amelijine poteze. Droben in krhek ovalni obraz so obdajali zlati kodri, ki so silili izza njene kapuce.

Vzravnala se je. Dvignila je brado in odmaknila kapuco. »Želela sem govoriti s tabo na štiri oči.«

»Tri zjutraj je.«

»Vem! Že od ene te čakam. S tabo sem se hotela pomeniti, ne da bi kdo vedel. Podnevi pač ne morem priti sem in zahtevati pogovora na štiri oči.«

»Ne, in to iz zelo dobrega razloga.« Bila je samska tako kot on. Če ne bi stala pred vrati, bi jih odprl in … Namrščil se je. »Saj nisi prišla sama sem?«

»Seveda ne! Zunaj me čaka služabnik.«

Roko si je položil na čelo. »Oh. Dobro.« To je postajalo čedalje bolj zapleteno.

»Za božjo voljo! Samo poslušaj me! Vem za denarne težave tvoje družine.«

To je takoj pritegnilo njegovo pozornost. Opazila je in pokimala. »Tako je, vendar ti ni treba skrbeti. Saj ne bom nikomur povedala. Ravno obratno. Prav zaradi tega sem se želela pogovoriti s tabo na štiri oči. Rada bi ti nekaj predlagala.«

Vrtelo se mu je. Ni vedel, kaj naj ji odvrne. Niti sanjalo se mu ni, kaj bo rekla.

Ni počakala na njegov odgovor. Zajela je sapo in zdrdrala: »Celo ti si gotovo opazil, da si iščem moža. Toda žal nisem našla nobenega primernega samskega gospoda, ki bi me vsaj malo pritegnil. Odkar pa ni Amande, se mi zdi življenje neporočene mlade dame še bolj dolgočasno.« Premolknila je in nadaljevala: »To je ena stvar.«

»Druga stvar je, da si skupaj z družino v hudi stiski.« Dvignila je roko in ga utišala. »Ni ti treba tajiti. V zadnjih nekaj tednih sem preživela veliko časa tukaj in se družila s tvojima sestrama. Emily in Anne tega ne vesta, kajne? Ni ti treba skrbeti. Saj jima nisem povedala. Če se tako pogosto družiš z nekom, pač opaziš drobne malenkosti. To mi je padlo v oči pred nekaj tedni. Druge stvari so samo še potrdile mojo domnevo. Hudo ste zadolženi. Ne! Nič ti ni treba reči. Samo poslušaj me.«

Pomežiknil je. Komaj je lahko sledil njenim razkritjem. Ni bil dovolj trezen za govor.

Pogledala ga je z značilno strogostjo. Očitno jo je njegov molk pomiril. »Vem, da nisi kriv ti. Tvoj oče je zapravil ves denar, kajne? Velike dame so pogosto govorile, da je še dobro, da je umrl in ni popolnoma uničil posestva. Toda očitno je spravil vašo družino na rob bankrota, preden si je zlomil vrat. Z materjo pa skrivata resnico vse od njegove smrti.«

Glas se ji je omehčal. »Čeprav sta se morala izjemno potruditi, vama je odlično uspelo. Prepričana sem, da ni nihče drug niti posumil. Seveda razumem, zakaj si to storil. Poleg Emily in Anne moraš preskrbeti tudi Portio in Penelope. Če bi se razvedelo, da ste na beraški palici, bi bila katastrofa.«

Namrščila se je, kot da v mislih preverja svoj seznam. »To je torej druga stvar. Ti in tvoja družina morate ostati v visoki družbi, vendar ne morete vzdrževati takšnega življenjskega sloga. Že leta komaj shajate. Omeniti moram še tretjo stvar. Tebe.«

Amelia se mu je zastrmela v obraz. »Očitno nočeš rešiti družine s poroko. Verjetno si nisi hotel nakopati žene s predragim okusom ali prevelikimi zahtevami. Zaradi tega sem želela govoriti s tabo na štiri oči.«

Zbrala se je in še bolj dvignila glavo. »Mislim, da bi lahko sklenila dogovor, ki bi koristil obema. Moja dota je velika. Z njo bi lahko rešili družinsko premoženje Ashfordovih ali vsaj pokrili tekoče izdatke. Poznava se že vse življenje. Mislim, da se kar dobro razumeva. Tvoja družino dobro poznam in oni mene prav tako. Torej ...«

»Hočeš reči, naj se poročiva?«

Ob njegovem osuplem glasu se je namrščila.

»Da! Razmisli, preden zineš, da je to neumnost. Saj ne pričakujem ...«

Luc ni slišal, česa ne pričakuje. V temi se je zastrmel vanjo. Njene ustnice so se še naprej premikale. Torej je verjetno govorila. Skušal je poslušati, vendar njegova glava ni hotela sodelovati. Vse misli so se mu vrtele okoli enega ključnega in neverjetnega dejstva.

Hotela se je poročiti z njim.

Zadelo ga je kot strela z jasnega. Ni ga presenetil njen predlog, ampak lasten odziv.

Želel se je poročiti z njo. Hotel jo je vzeti za ženo.

Še pred minuto se mu ni niti sanjalo, da si želi kaj takega. Pred desetimi minutami bi se posmehoval takšni zamisli. Zdaj pa je preprosto vedel. Bil je tako povsem in popolnoma prepričan, da je bilo grozljivo. V njem so se prebudili občutki, ki jih je vedno skrival za elegantnim videzom.

Zbral se je in jo resnično pogledal. Doslej ni tega še nikoli storil. Prej je bila samo zoprna motnja. Čeprav ga je telesno privlačila, se ji ni mogel približati zaradi pomanjkanja premoženja. Namerno jo je prezrl, saj je vedel, da se je ne sme dotakniti. Bila mu je še toliko bolj prepovedana, ker sta si bili njuni družini tako blizu.

»Poleg tega ti ni treba misliti ...«

Imela je zlate kodrčke, rožnate ustnice in vitko čutno postavo grške boginje. V mislih je videl njene sijoče modre oči, rjave obrvi in trepalnice ter smetanasto polt. Čeprav je v temi ni mogel videti, si je zlahka predstavljal vse njene čare. Spominjal se je, da se za njeno žensko krhkostjo skrivata bister um in nezmotljivo srce, hkrati pa ni mogel pozabiti na njeno jekleno hrbtenico.

Prvič si je drznil gledati nanjo kot na žensko, ki si jo lahko vzame, jo ima in si jo lasti po mili volji.

Ob tem so ga preplavili siloviti nagoni.

Ni se motila o enem. Nikoli se ni hotel poročiti, doživeti čustvene bližine in se navezati. Amelio pa si je želel z vsem srcem. O tem ni niti malo dvomil.

»… ni razloga, da bi vedeli. Imenitno se bo izšlo. Morava samo –«

Poleg tega je imela prav. Svojo snubitev je izbrusila do popolnosti. Njena ponudba je bila zelo vabljiva. Moral bi samo …

»No?«

Njen glas ga je vrgel iz čutnih nebes. Prekrižala je roke in se namrščila. Čeprav v temi ni mogel dobro videti, ga ne bi presenetilo, če bi trkala s konico čevlja po tleh.

Nenadoma se je globoko zavedal, da stoji čisto blizu njega.

Amelia je priprla oči in se zasrepela v polmrak. »No, zanima me tvoje mnenje. Kaj praviš, če bi se poročila?«

Spogledal se je z njo. Dvignil je roko, jo pobožal po čeljusti in ji nagnil obraz. Odkrito in počasi je premeril njene poteze. Spraševal se je, kaj bi storila, če bi preprosto … Zastrmel se ji je v oči. »Da. Kar poročiva se.«

V njenih očeh je opazil sum. Spraševal se je, kaj je videla na njegovem obrazu. Hitro si je nadel krinko vljudnosti in se nasmehnil. »Z veseljem bi se poročil s tabo,« je pomenljivo dodal in se zadovoljno zarežal.

Izpustil jo je in se ji globoko priklonil …

To je bila napaka, je bežno pomislil. V trenutku se mu je stemnilo pred očmi.

Padel je na tla pred njenimi nogami.

Amelia je strmela v njegovo nezavestno telo. Za trenutek ni vedela, kaj naj naredi. Mislila je, da bo vstal in se pošalil. Se zasmejal.

Ni se zganil.

»Luc?«

Ni se odzval. Previdno ga je obšla in si ogledovala njegov obraz. Dolge črne trepalnice so metale srpaste sence na njegova bleda lica. Njegove obrvi in poteze so bile nenavadno sproščene. Dolge in tanke ustnice, ki so bile pogosto stisnjene v strogo črto, so se zvile v rahel nasmešek.

Izdihnila je in jezno siknila. Pijan je! Naj gre k vragu! Končno je zbrala pogum in prišla k njemu sredi noči. Ure in ure je stala v temi in mrazu ter čakala nanj. Svojo večkrat ponovljeno snubitev je izrekla brez najmanjše napake, on pa se ga je napil do nezavesti?

Preden bi popolnoma vzkipela, se je spomnila, da je privolil. Takrat se ji je zdel povsem pri sebi. Čeprav je bil omotičen, se je vsega zavedal. Dokler ni padel, se ji ni niti sanjalo, da je pijan. Govoril je brez jecljanja, čeprav se pijanemu običajno zatika jezik. Toda poznala je njegov glas in način govora. Niti malo ni zvenel čudno.

No, nekoliko se je začudila, ker je ostal tiho in ji je pustil govoriti brez prekinjanja. Pravzaprav ji je to celo ustrezalo. Če bi dajal pametne pripombe in razčlenjeval njene razloge, ne bi nikoli spravila besed iz sebe.KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Irma Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com