Jacquie D'Alessandro Polnočne skušnjave Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Jacquie D'Alessandro Polnočne skušnjave

Jacquie D'Alessandro Polnočne skušnjave
Večja slika Večja slika
Mehka vezava
je razprodana
Trda vezava:
Cena: 6,99 €


Prevod dela: TEMPTED AT MIDNIGHT     (prevedla: Alenka Perger)

Leto izdaje: 2012

Gospodična Emily Stapleford si nikoli ne bi mislila, da bo breme reševanja njene družine iz finančnih škripcev padlo na njena mična, iznajdljiva ramena. Ker je od malega sanjala, da se bo poročila iz ljubezni, in ne iz koristoljubja, se loti pisanja romana, s katerim bo, tako upa, obogatela. Toda založniške hiše vse po vrsti zavračajo njeno knjigo – v prepričanju, da se njihovi ugledni bralci ne bodo navdušili za glavno junakinjo, ki je vampirka!

Toda Emily to ne vzame poguma, ampak sklene med visoko družbo vzbuditi zanimanje za vampirje. Kaj kmalu se po Londonu razširijo govorice o vampirki, ki straši po mestu, in Emily se že nadeja, da bo zdaj z lahkoto prodala svoj roman – ko ji načrte prekriža skrivnostni Američan Logan Jennsen, ki spregleda njeno ukano in to namerava izkoristiti v svoj prid. Ko mu to neustrašno in podjetno dekle le ne bi zavrtelo glave! In ko le ne bi tudi njega bremenila strašna skrivnost – zaradi katere se oba z Emily znajdeta v smrtni nevarnosti.


Pogled v knjigo:

Prolog

Stal je na palubi, miže dvigal obraz k soncu in globoko vdihoval slan morski zrak, medtem ko je ladja Popotnik rezala peneče se valove Atlantskega ocena. Neskončnih deset let je že minilo, odkar je nazadnje vonjal nekaj, kar ni usmrajeno zaudarjalo. Odkar je pod nogami čutil nekaj, kar ni bila zbita zemlja. Odkar je videl svetlobo, ne mraka. In izkusil občutek, ki ni agonija.

Toda zdaj ko je pobegnil, bo pravici končno zadoščeno.

Odprl je oči in povesil pogled na uničeno kožo na zapestjih, na katera so še nedavno pritiskali železni okovi. To je bila samo še ena od mnogih brazgotin, ki so ga zaznamovale. Vse so bile vsakodnevni opomin na tisto peklensko zaporniško luknjo in na prestane grozote.

A te grozote ne bodo nič v primerjavi z mukami, ki čakajo tebe!

V glavi so mu šepetaje odjeknile besede, ki so ga deset let držale pri življenju, in dvignil je pogled. Temno modro vodovje in puhasti beli oblaki, raztreseni po sinjem nebu, so se raztezali tako daleč, kolikor je seglo oko, toda že čez nekaj dni se bo na obzorju prikazala Anglija.

In tam se bo maščeval človeku, ki mu je uničil življenje.

Loganu Jennsnu.

Spreletelo ga je vroče sovraštvo. Kmalu ... kmalu bo lopovu vzel vse, kar mu kaj pomeni. Tako kot si ti vzel meni.

Prsti so se krčevito oklenili lesene ograje. Verjel si, da si zelo bistro poskrbel za vse, kajne, ti baraba? Umoril si človeka, nato pa jo lepo pobrisal v Anglijo, ne da bi kdo izvedel.

Iz grla se mu je izvil temačen hehet. Toda jaz vem. O ja, on je vedel, kaj je storil Jennsen, in po temeljitem poizvedovanju ga je končno izsledil.

»Pa še nekaj vem, česar ti ne veš,« je tiho šepnil mož, da je hladen morski vetrc odnesel njegove besede. »Ubil si napačnega, Jennsen. Jaz sem tisti, ki si ga hotel. In komaj čakam, da vidim tvoj obraz, ko boš spoznal svojo zmoto.«

O da, to bo neskončno sladek trenutek, in sledili mu bodo še slajši. Vse boš izgubil – tako kot sem jaz. In nazadnje ti bom vzel še življenje.

Kajti šele s smrtjo se bo dolgo pričakovano maščevanje Loganu Jennsnu izpolnilo.

 

1. poglavje

V trenutku, ko sem ga zagledala, sem si ga poželela. Vonj njegove kože in sladke krvi je bil tako slasten in močan afrodiziak, da sem bila vročična od potrebe. Skušal me je onkraj vseh razumnih mej in nisem se mu mogla upreti. Komaj sem čakala, da mu zarijem čekane v vrat.

                                  Poljub vampirke izpod peresa Brezimne

 

»Si opazil kaj sumljivega?«

Logan Jennsen je obstal pod enim od visokih brestov, ki so rasli ob peščeni potki v Hyde Parku, in iz žepa telovnika potegnil uro. Brezbrižni gibi so bili v popolnem nasprotju z njegovim napetim glasom.

»Kako sumljivega?« ga je tiho vprašal Gideon Mayne, redar z ulice Bow.

Logan se je pretvarjal, da gleda na uro. »Na prvi pogled se zdi, kakor da mi nihče ne posveča pozornosti, toda ne morem se otresti vztrajnega občutka, da me nekdo opazuje.«

Gideonov sokolji pogled je nemudoma preletel okolico, je videl Logan, medtem ko se je redar delal, da gleda na uro. Po več kot tednu dni sive, turobne januarske zime je to vedro sončno popoldne v park privabilo trume sprehajalcev, jezdecev in elegantnih kočij.

»Iz tvojega glasu sem razbral, da se ti to ne dogaja prvič,« je pripomnil Gideon, pospravil uro nazaj v žep in se nato sklonil. S prednjega dela škornja je odstranil mrvico prsti, toda Logan je vedel, da s pogledom še vedno preiskuje okolico.

»Res je. To je že tretjič v zadnjih treh dneh. Saj zato sem te prosil, da se sestaneva. Upal sem, da boš ti opazil to, kar je meni ušlo.«

»Nič nenavadnega mi ni padlo v oči,« je povedal Gideon in se vzravnal. »Še ne. Sprehodiva se še malo.«

To je bila ena od Gideonovih lastnosti, ki jih je Logan cenil, in razlog, zakaj je prosil redarja za srečanje – mož ni zapravljal časa z nepotrebnimi vprašanji, kot je: Ali si prepričan? Ali z namigi v smislu: Mogoče si domišljaš. V zadnjih mesecih je Logan že večkrat najel redarja za različne preiskovalne naloge pri svojih poslovnih podvigih in bil je več kot zadovoljen z Gideonovim delom. Tako zadovoljen, da je razmišljal, da bi ga zaposlil za poln delovni čas, seveda pa bi moral najprej prepričati Gideona, naj se odpove redarski službi. Toda bil je dokaj prepričan, da bi ga že nekako pregovoril. Vsak človek ima svojo ceno, je vedel. In on je imel dovolj denarja, da jo je lahko plačal.

Stopila sta nazaj na potko in se odpravila naprej. »Se je zgodilo še kaj takšnega, kar ni običajno?« ga je vprašal Gideon sproščeno in mimogrede, kakor da se pomenkujeta o vremenu.

Logan je nekaj sekund razmišljal, nato pa povedal: »Predsinočnjim se je poskušal nekdo skrivaj vkrcati na eno od mojih ladij. Prvi častnik ga je videl in se pognal za njim, toda mož je pobegnil.«

»Ga je opisal?«

»Rekel je samo, da je tekel hitro kot veter in da se očitno dobro znajde na dokih. Za kaj več je bilo pretemno.«

»Si si v zadnjem času nakopal kakega novega sovražnika?«

Logan se je pikro zasmejal. Glede na delo, ki ga je Gideon zadnje mesece opravljal zanj, je redar presneto dobro vedel, da so številni sovražniki oziroma tisti, ki mu ne želijo nič dobrega, cena takšnega vrtoglavega premoženja, kakršnega je premogel Logan.

»V zadnjih dneh ne – vsaj ne da bi vedel. Oziroma tako sem mislil. Dokler me ni notranji čut zelo glasno posvaril, da me nekdo opazuje.«

»Notranji čut je treba zmeraj poslušati,« je tiho dejal Gideon.

Dober nasvet, toda Logan ga ni potreboval. Prav po zaslugi sposobnosti, da je znal prisluhniti svojemu šestemu čutu in ravnati v skladu z njim, se je izvlekel iz revščine, v kateri je bil rojen, in preživel vse mogoče peklenske preizkušnje, ki se jih niti spominjati ni hotel. Tudi tokrat bi poslušal svoj notranji glas, celo če Gideon ne bi potrdil njegovih sumov.

»Človek na tvojem položaju ... gotovo veliko ljudi zija vate,« je menil Gideon.

»Zijajo, ja,« je suho potrdil Logan. Že kmalu po prihodu v London, kamor se je preselil pred letom dni, se je privadil zvedavih pogledov. »Visoka družba me gleda, kot da sem eksotična ptica roparica, ki je nepovabljena pristala v njihovem udobnem gnezdecu. In ker sem za nameček še Američan, so še toliko bolj strupeni in sumničavi. Zelo dobro vem, da me samo zaradi mojega premoženja trpijo v svojih vzvišenih krogih.«

»Te to moti?« je vprašal Gideon.

»Včasih me razdraži, toda večinoma se mi zdi zabavno. Vsi ti velecenjeni plemenitaši si po eni strani resda želijo, da bi se s prvo ladjo vrnil v Ameriko, toda še bolj so željni mojih strokovnih nasvetov o financah in raznih naložbenih priložnostih.« Usta mu je skrivil mrk nasmeh. »In ker se velikokrat splača vlagati prav v moja podjetja, se pač okoriščam z njihovim nejevoljnim zanimanjem – navsezadnje imamo od tega vsi dobiček.«

Nato se je namrščil. »Toda tale nedavni občutek ... to je nekaj drugega. Nekakšna prisotnost zla.« Res je bilo tako. Na tilniku so se mu ježile dlačice in celo na ta vedri, sončni dan mu je šel srh po hrbtu.

Gideon se je zasukal k njemu. »Si že kdaj prej imel ta občutek?«

Vse prevečkrat. »Sem, ampak ne zadnje čase.«

»Ali veš, kaj – oziroma kdo – ga je povzročalo prej?«

Logan je stisnil čeljust. Nikoli ni pozabil. »Da.«

»Morda tudi tokrat izhaja iz istega vira.«

Odkimal je. »Nemogoče.«

Gideon je priprl oči. »Nemogoče bi bilo samo v primeru, da je vir ... za vedno odstranjen.«

Logan se je spogledal z redarjem. »Kot sem rekel – nemogoče je.«

Gideon je nekaj sekund z brezizraznim obrazom zrl vanj, nato pa je na kratko pokimal in se spet razgledal po okolici. Loganu je odleglo, da je tako preprosto sprejel njegovo trditev in ni vrtal vanj z vprašanji. Zlasti ker mu tako ni bilo treba lagati. Vedel je sicer, da bi mu že neštetokrat izrečene laži tudi to pot brez oklevanja zdrknile z jezika, vendar ni mogel zanikati, da mu je odleglo, ker mu jih ne bo treba izreči še enkrat. Sploh pa ne temu moškemu, ki ga je spoštoval in na katerega je začel gledati kot na prijatelja. Še predobro je vedel, kako lahko laži razdrejo prijateljstvo. Prav zaradi tega že tako prekleto dolgo ni imel pravih prijateljev.

Potka pred njima se je razcepila. Logan je ravno stopil na desni krak, ko ga je Gideon vprašal: »Imaš kak poseben cilj v mislih ali samo na slepo pohajkuješ po parku?«

»V Park Lane sem namenjen,« je pojasnil Logan. »Sestanek imam. Z Williamom Staplefordom, grofom Fenstrawjem.«

Čutil je Gideonov pogled na sebi. »Ne zveniš prav srečen zaradi tega.«

Prekleto. Je njegov nemir tako očiten, da ga vsakdo opazi? Ali je Gideonova pripomba preprosto posledica tega, da zna izvrstno opazovati? Upal je, da je to zadnje.

»Ker res nisem,« je priznal. »Z grofom se morava pogovoriti o denarju in kar slutim, da pogovor ne bo prijeten.«

Še več, vedel je, da bo pogovor izrazito neprijeten. Toda enako nemiren, če ne še bolj, je bil ob misli, da bo morda videl grofovo hčerko, gospodično Emily.

Stisnil je zobe. Je mar mogoče, da je ta zlovešča slutnja nekako povezana z njegovim skorajšnjim obiskom grofove mestne rezidence in da jo je povzročil bodisi grof sam bodisi njegova hči? Že tri mesece je ni videl, saj je z vso družino odpotovala na njihovo podeželsko posestvo. Toda včeraj so se vrnili v London in vedel je, da je samo vprašanje časa, kdaj se bosta z gospodično Emily srečala na tej ali oni družabni prireditvi.

V njegovem duhu je vstala podoba dekleta, ki ga je poskušal – žal neuspešno, kar ga je nemalo jezilo – že več mesecev pozabiti, in potlačil je razdražen vzklik. Hudiča, zakaj je ne more pozabiti? Drži, ljubka je, toda lepota ga je po navadi pritegnila samo za bežen trenutek ali dva. Od nekdaj je imel raje nevsakdanjost kot brezhibno popolnost. Prelepi obraz in postava gospodične Emily pa sta bila brez sence dvoma brezhibna.

Čeprav so bili tisti sijoči rjavi lasje prepredeni z nevsakdanje rdečkastimi prameni, ki so ujeli in odsevali vsak žarek svetlobe v prostoru. Prav izstopala je med bledimi svetlolaskami, nad katerimi se je navduševalo toliko gospodov iz visoke družbe; bila je kakor sijoč ebenovinast kamenček na beli peščeni obali.

In njene oči so bile nevsakdanje zelene barve. Kot bi gledal smaragd skozi akvamarinske leče. Vsakič, ko ji je pogledal v oči, je imel občutek, da zre v brezdanji ocean, katerega dno je poraslo z bujnim zelenjem. Spominjale so ga na sliko, ki jo je nekoč videl: morska deklica, ki se dviga iz morja. Kadar je bila v družbi prijateljic, je večkrat videl, kako se te oči bleščijo od mične porednosti ali toplo žarijo, toda če se je spogledala z njim, so vedno postale hladne kot led.

Že vse od njunega prvega srečanja, kmalu po njegovem prihodu v London, je vihala svoj aristokratski nos nad njim. On pa jo je odmislil kot še eno pomehkuženo, razvajeno in domišljavo ljubljenko visoke družbe, torej prav tiste vrste žensko, ki je ni maral in ki ni za nobeno rabo. Stokrat raje je imel prešerne, nepokvarjene točajke, ki so se znale pozabavati, kot pa te ohole modrokrvne punčare, ki so se imele za boljše od navadnih smrtnikov, samo zato ker so nosile imenitne obleke in lesketave dragulje ter molele nos v zrak.

Toda ko je gospodično Emily malce bolje spoznal, je ugotovil, da ga proti volji vleče k njej, da ga vleče k tistemu nagajivemu lesku v zelenih očeh. Zanimalo ga je, česa vse je zmožna takšna na oko spodobna grofova hči.

In potem je izvedel.

Bilo je pred tremi meseci. Na Gideonovi poroki z gospodično Julianno Bradley – dogodku, ki je osupnil visoko družbo. In na katerem je – na pobudo gospodične Emily – med njima prišlo do kratkega bližnjega srečanja na štiri oči. In to srečanje se je, spet na njeno pobudo, končalo s poljubom.

Tisti preklemanski poljub ga je čisto vrgel iz tira in ga skrajno osupnil, kajti do tedaj mu je vsakič dala zelo jasno vedeti, da ji je približno tako simpatičen kot smet, ki se ji je prilepila na podplat nežnega satenastega čeveljca. Pri priči – oziroma tako hitro, kot so mu spet začeli delovati možgani, ki mu jih je začasno omrtvila – je posumil o njenih namerah. Niti za trenutek ji ni verjel, da je bila samo radovedna. Pa kaj še, ko pa se je dotlej prav trudila, da mu je hodila s poti, tako očitno trudila, da ni vedel, ali ga to jezi ali zabava.KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Irma Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com