Julia London Škandal na Višavju Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Julia London Škandal na Višavju

Julia London Škandal na Višavju
Večja slika Večja slika


Prevod dela: HIGHLAND SCANDAL  (Prevedli: Mojca Svetičič, Jana Lazar)

Leto izdaje: 2011

Jacka Hainesa, grofa Lambourna, ki je na begu pred razjarjenim valižanskim princem, ujame vodja škotskega klana, ki mu ponudi nenavaden dogovor: če bo pristal na poskusno poroko z njegovo nečakinjo, bo ostal pri življenju. Stara škotska navada – poroka, ki traja samo eno leto in en dan, razen če se oba partnerja strinjata, da postane trajna – se zdi Jacku boljša možnost, kot da bi ga vklenjenega odpeljali v London. Toda ljubka Lizzie Beal znese nanj ves svoj bes, saj sovraži škandalozno poroko, ki ji bo uničila vse možnosti, da bi se kdaj dobro poročila. Noče se sprijazniti z življenjem s plemičem, ki jo zapeljuje in jo bo slej ko prej zapustil. Toda med seznanjanjem z užitki zakonskih dolžnosti se med njima spletejo čustva, zaradi katerih si oba želita, da bi ostala skupaj dlje kot samo leto in dan.


Pogled v knjigo:

 

Škotska, 1807

Jack je imel iz skrivališča sredi bodečega robidovja – v katerem si je, kot je mrko opazil, strgal najljubše usnjene hlače – dober pogled na cesto. Preteklo uro je priganjal konja in naporno jezdil, tako da je pridobil dobro miljo pred zasledovalcema. Globoko je zajel dih in gledal, kako sta se v drncu pognala mimo njega. Klobuka sta imela potisnjena nizko na čelo, plašča sta jima padala po hrbtih konjev in čez rame sta imela vrženi karirasti ogrinjali.

O, bog, res sta Škota! Starec v Crieffu je imel prav – prinčevi ljudje so najeli škotske lovce na glave, da bi jim pomagali pri iskanju.

Prekleto. Tokrat se je res znašel v lepi godlji. Počakal je in se prepričal, da sta že dovolj daleč, šele nato se je splazil iz goščavja in pri tem tiho zaklel, saj se je spet nataknil na trn. Odvezal je konja, mu vrgel vajeti čez glavo, se zavihtel v sedlo in obsedel v njem.

 

Še sanjalo se mu ni, kam naj gre. Že več kot mesec dni je bežal pred prinčevimi ljudmi. Takoj ko je izvedel, da so ga obtožili prešuštva z valižansko princeso, je iz Anglije je pobegnil na Višavje.

Prešuštvo, je prezirljivo prhnil in kobilo podrgnil po vratu. Če je samo pomislil, da bi valižansko princeso odpeljal v posteljo! Smešno, kako so ljudje sploh lahko mislili, da bi storil kaj takega! A Jack vseeno ni mogel zadržati nasmeha, ki se mu je izrisal na ustnicah. Spodbodel je kobilo in jo usmeril na cesto.

Čeprav je v posteljo spravil že marsikatero žensko, to ni veljalo za princeso.

Ko so mu povedali, da iščejo moške, ki naj bi spali z njo, da bi jih zaslišali in jih po vsej verjetnosti obtožili veleizdaje – kar je bil zločin, ki se je kaznoval z obešenjem –, se je, čeprav je bil nedolžen, odločil, da jo bo popihal na rodno Škotsko. Za Škota, ki je bil v Angliji obtožen takšnih stvari, se ne bi dobro končalo in Jack Haines, grof Lambourn, ki mu moralne pregrehe in spotikljivo vedenje niso bile tuje, je to vedel.

Ko je bil spet na cesti, se je ustavil in se ozrl v vrhove škotskih borovcev, ki so se skoraj dotikali neba v barvi modre kitajske svile. Globoko je vdihnil čist in svež zrak višavskih hribov in dolin – skoraj neposeljenih hribov in dolin, za katere se je zdelo, kot da jim ni konca.

Kobilo je obrnil na sever, nasprotno od smeri, kamor sta odjahala lovca na glave. Do noči mu je ostalo še štiri, morda pet ur in moral je najti prostor, kjer bo prespal. O, bog, prav nič se ni veselil možnosti, da bo še eno noč preživel v hladnem hlevu, kar pa je bilo vseeno precej bolje, kot če bi moral spati na ledeno hladnih gozdnih tleh.

Ozračje je bilo tako mirno, da je skozi topot kopit slišal sopenje kobile.

Če se je prav spomnil, je bil tako daleč na severu le grad Beal, ki je stal nekaj deset milj daleč, na drugi strani nevarnega ozemlja južno od tod in dva dneva naporne ježe od gradu Lambourn. Poskušal se je spomniti najkrajše poti, saj je minilo že enajst let, odkar je bil nazadnje dlje časa na Škotskem – z izjemo tistih dveh tednov, ki ju je vsako leto preživel na svojem gradu. Naenkrat je zaslišal tih, a razločen topot konjskih kopit … Še slabše – topot kopit dveh konj.

Zategnil je vajeti in napel ušesa. Vrag naj ju vzame! Lovca na glave sta se obrnila nazaj. Zdaj ni smel več izgubljati časa. Kobilo je spodbodel malce močneje, kot je nameraval. Žival, ki je bila izčrpana, je glasno zarezgetala, kot bi jo ožgal z vročo grebljico, in se pognala v dir. Ob tem je kar trznil, saj sta moška, ki sta mu sledila, zagotovo slišala njeno rezgetanje in bosta kmalu ugotovila, da sta mu tesno za petami.

Kljub slabi poti in prvovrstni kobili, ki jo je jezdil, sta se mu čez čas nevarno približala. Vsemogočni bog, le kje je princ našel te ljudi?

Kobilo je pognal v gozd, v zavetje goste podrasti, kjer je vratolomno preskočila podrto drevo. Na desno se je odprla steza, ki jo je utrla srnjad, in Jack jo je usmeril nanjo. Žival je dirjala po njej, prečkala potok, da je voda brizgala na vse strani, in se pred strmim bregom ustavila. »Dajmo, premakni se. Premakni se!« jo je priganjal, se sklonil nadnjo in jo z ostrogami sunil v boke.

Žival je dala vse od sebe. Ko sta prišla na vrh brega, je pred sabo zagledala dva moška na konjih in se vzpela na zadnje noge. Jack je še trdneje prijel za vajeti in jo obrnil, da bi se spustil nazaj, a je opazil, da se po potoku približujeta lovca na glave.

Ko je zategnil vajeti, so ga vsi štirje možje obkolili. Na hitro se je razgledal, kam bi lahko pobegnil, in opazil le dve šibrovki, uperjeni vanj. Kobila se je penila od napora in sunkovito dihala. Ni mogla več teči, in tudi če bi lahko, ne bi prišla prav daleč.

Jack se je spet zazrl v puški, uperjeni vanj, in srce mu je začelo močneje biti. Nobenega izhoda ni bilo. Bil je ujet. »Sveta pomagalka,« je nejevoljno zagodrnjal, ko se mu je pogled ustavil na tistem, ki je v rokah držal največjo puško. »Najbrž se ne bi mogli kako sporazumeti? Bogat človek sem.«

V odgovor se je napel petelin.

»Že prav, že prav,« je zamomljal in počasi dvignil roke. »Ujeli ste me, fantje.« Ko so se približali, se je pripravil, saj je bil prepričan, da bo ta dan njegov zadnji.

 

 

Drugo poglavje

 

Če je bilo to sploh mogoče, je bil grad Beal še bolj puščoben kot grad Lambourn.

Ko je Jack ugotovil, kam ga peljejo, in zagledal mogočno, mračno zgradbo iz sivega kamna, je mimogrede omenil, da je bila njegova prababica po rodu iz družine Beal. Upal je, da ga bodo zaradi tega namestili v boljše prostore, kot bi navadnega ubežnika.

Ob teh besedah so se možje ustavili.

Hitro je dodal, da je strathmorski Beal, in upal, da je to res. Ne bi se mogel spomniti vseh dolgoveznih podrobnosti o družinskem deblu, pa če bi še tako pritiskali nanj. Njegova sestra Fiona je bila tista, ki ga je znala na pamet. A očitno je delovalo. Namesto da bi ga kot vrečo krompirja vrgli v grajsko ječo, so ga odpeljali v sobo, kot se za gosta spodobi.

Odvzeli so mu pištolo in lovski nož ter ga očitno pustili, naj zgnije. Potem pa se je spomnil, da je rojen gorjan in si zna pomagati iz težav, čeprav je precej dolgo živel v Londonu. Kmalu je postal boljše volje.

Vrata niso bila zaklenjena. Imeli so ga za gospoda, zato so bili prepričani, da ne bo pobegnil. Ko je razmišljal, ali je res tak poštenjak, je nemirno hodil po sobi in štel korake. Znova in znova. Prostor je v dolžino meril približno šestnajst, v širino pa dobrih trinajst čevljev. V zraku je bil težak, neprijeten vonj, zaradi česar je seveda pomislil, da pod lesenimi tlemi nekaj trohni.

Jack ni vedel, kako dolgo bo moral čakati, saj možje o svojih načrtih niso hoteli razpravljati z njim. Ko je sonce zašlo za obzorje, so mu prinesli nekaj, kar je spominjalo na ovseno kašo, in na ogenj vrgli še eno poleno.

Takrat pa je bil že preveč utrujen od korakanja, zato se je kar oblečen – niti plašča si ni slekel – ulegel na posteljo, za primer, če bi se mu ponudila priložnost za beg. Zadremal je in sanjal, da lebdi na hladni zeleni reki v bližini gradu Lambourn. Sončni žarki so poplesavali po krmi majhnega čolna, ki ga je veslala ženska s klobukom z zelo širokimi krajci. Imela je vitke roke in ljubke dlani. Bila je prav prijetne postave, vendar je ni videl v obraz.

Nenadoma ga je nekaj prebudilo. V hipu se je vzravnal in se zazrl v oči fanta, ki so mu izpod čepice štrleli lasje barve temnega zlata.

Jack se je malce sprostil, se lenobno popraskal po prsih in ga opazoval. »Kdo si?«

Fant mu ni odgovoril.

»Stavim, da si paž, ki so ga poslali, da bi mi stregel, kajne?«

Fant je tudi tokrat ostal tiho.

»Nisi paž? Si potemtakem vohun?« Jack je zavihtel noge čez rob postelje in vstal. Z rokami, uprtimi v boke, ga je pozorno opazoval. »Gotovo so te poslali tisti malopridneži, da bi ugotovil, kakšne volje sem in ali imam kaj za bregom, kajne?«

»Kdo ste?« je vprašal deček.

»Jaz sem prej vprašal. Kdo si ti

»Lachlan,« je sramežljivo odvrnil.

»Sir Lachlan,« ga je pozdravil Jack z rahlim poklonom glave. »Moje ime je Lambourn.«

Pomežiknil mu je.

Jack se je namrščil. »Kaj? Še nisi slišal zame? Grof Lambourn sem! Južno od tod imam v lasti velik, mračen grad – čeprav še zdaleč ne tako mračnega, kot je ta. Ti je to kaj znano?« je vprašal, ko je stopil do umivalnika.

Otrok je zmajal z glavo.

»Zdi se mi,« je začel Jack, nato pa utihnil, se sklonil nad umivalnik, si umil obraz z ledeno hladno vodo ter nadaljeval, »da je bila tvoja vzgoja zelo pomanjkljiva.« Čez ramo se je ozrl k dečku, ki ga je pozorno opazoval. Na sebi je imel hlače, ki so mu bile nekaj palcev prekratke, obraz pa popackan z ostanki zadnjega obroka.

Jack se je še naprej mirno urejal, čeprav se je boleče zavedal svojega občinstva. Ko je končal, se je znova obrnil k otroku. »Tako, pa sem,« je oznanil in se izumetničeno priklonil. »Zdaj me lahko odpelješ k vašemu kralju.«

»Nimamo kralja,« ga je z vso resnostjo poučil Lachlan.

Jack je skomignil z rameni. »Potem pa me odpelji k svojemu gospodarju. Tega imajo vsi.«

Lachlan je nekaj trenutkov globoko razmišljal. »Zdi se mi, da je to moj stric Carson.«

»Odlično,« je odvrnil Jack in pomignil proti vratom. »Pa pojdiva.«

Prišla sta samo do vrat, kjer sta ju prestregla dva precej velika gorjana, ki sta prispela ob ravno nepravem času, in Jacka odločno potisnila nazaj v sobo. Za njima je v prostor stopil dostojanstven starejši možak s sivečimi lasmi, ki je Jacka ocenjujoče premeril z očmi.

»Res bi rad vedel, kdo si me tako pozorno ogleduje,« je rekel Jack.

»Carson Beal,« je odvrnil možak. »Sem tukajšnji poglavar.«

»Torej je Lachlan pravilno uganil.«

»Prosim?«

Jack se je nasmehnil. »Samo šalim se.«

Carson Beal je namrščil čelo, sklenil roke na hrbtu in se pomaknil bliže. Še naprej ga je nepremično opazoval. »Kdo ste?«

»Jankin MacLeary Haines z gradu Lambourn,« se je predstavil z rahlim poklonom glave. »Dobri znanci me kličejo Jack, vi pa mi lahko rečete lord Lambourn.« Namuznil se je.

Carson Beal se je namrdnil. »Malce preveč jezikavi ste za nekoga, ki ga valižanski princ išče zaradi veleizdaje, se vam ne zdi?«

Jackov nasmeh je postal še širši. Ni bil znan po tem, da bi odkrito razkazoval svoja prava čustva, in temu človeku ne bi nikoli pokazal, kako zelo so ga prizadele te obtožbe. »Moj dobri prijatelj princ je žal napačno obveščen.«

»O?« se je začudil Carson in dvignil obrv, kot da mu ne verjame povsem. »Ste zato kot strahopetec pobegnili pred mojimi možmi?«

Čeprav so ga te besede še bolj razhudile, je prijazno odvrnil: »Vaši možje se niso predstavili. Kolikor vem, bi bili lahko krvoločni tatovi, jaz pa sem bil čisto sam.«

»Hm … Kakorkoli že, lord Lambourn,« je prezirljivo prhnil Beal. »Mislim, da ste se znašli v precejšnjih težavah.«

Jack se je zasmejal in iskreno priznal: »Res sem v hudih škripcih, toda slutim, da boste imeli korist od mojih težav.«

»Le kaj naj bi jaz imel od tega?« se je posmehnil Beal.

»Ne bi si upal ugibati,« je z veselim glasom odvrnil Jack. »Ker me še niste predali v zameno za nagrado, ki je, če dobro poznam njegovo veličanstvo, zelo velikodušna, si gotovo obetate kaj boljšega.«

Beal je priprl oči. »Po naključju imam predlog za vas.«

Aha … Torej so le tatovi. Ponudili mu bodo možnost, da plača za svojo svobodo. Lepo od njih, saj je bil na srečo zelo bogat človek. »Sama ušesa so me,« je rekel in prekrižal roke na prsih.

»Dve izbiri imate,« je rekel Beal. »Lahko vas izročim prinčevim možem, ki so prišli, da vas pospremijo nazaj v London.«

Ta novica ga je malce zaskrbela.

»Lahko pa jim povem, da ste pobegnili, in jih pošljem drugam. Morda na grad Lambourn. Mogoče bi jim lahko celo namignil, da ste imeli pomoč.«

To je bila mikavna možnost, a mu je vzbujala kup vprašanj. »Čemu bi to naredili?« je ravnodušno vprašal Jack.

Beal je pomišljal, nagnil glavo nazaj in se mu zazrl v oči. »Ker boste privolili v poskusno poroko z eno od naših žensk.«

Jack bi se skoraj zadavil. »Poskusno poroko?«KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Irma Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com