Rosemary Rogers Škandalozna prevara Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Rosemary Rogers Škandalozna prevara

Rosemary Rogers Škandalozna prevara
Večja slika Večja slika
Mehka vezava
je razprodana
Trda vezava:
Cena: 6,99 €


Prevod dela: SCANDALOUS DECEPTION     (prevedla: Mojca Svetičič)

Leto izdaje: 2012

Da bi zbežala razuzdanemu očimu, se rdečelasa Brianna zateče po pomoč k prijatelju iz otroških let – vojvodi Huntleyju. Njeni upi se sesujejo v prah, ko ugotovi, da nima opraviti z mirnim Stefanom ampak z njegovim razvpitim dvojčkom Edmondom, ki poskuša razkrinkati ljudi, ki bratu strežejo po življenju.

Ker se Briana nima na nikogar obrniti, od lažnega vojvode izsili, da jo vzame v svojo hišo, on pa njo prisili v vlogo zaročenke … toda negativne strasti med njima se kmalu prelevijo v nekaj povsem drugega. Ko začnejo Edmondovi sovražniki ogrožati Briannino življenje, se mora odločiti med domovino in žensko, ki jo ljubi bolj kot svoje življenje …


Pogled v knjigo:

 

Prvo poglavje

 

Rusija, 1820

Carsko selo

 

Med kratkimi poletnimi meseci, ko so bile ceste lepe in je veter sveže dišal po travniškem cvetju in rodovitni zemlji, pot iz Sankt Peterburga v Carsko selo ni bila ravno naporna.

Prav zato je car iz letnega dvorca odšel dva dneva prej, češ da je tako lepo vreme preveč redko, da ne bi izkoristil priložnosti in se za nekaj dni umaknil z dvora.

Zadnje čase je Aleksandru Pavloviču prišel prav vsak izgovor, da je pobegnil pred napornimi dolžnostmi, kar je bilo lordu Edmondu Summervillu precejšen trn v peti.

Prijahal je iz rahlega ovinka in črnega žrebca obrnil na pot, ki je vodila h Katarininemu dvorcu, večji od obeh palač, ki sta se v svoji veličastni lepoti raztezali po ruskem podeželju.

Pogled na mojstrovino Katarine Velike je jemal dih. To je bila dvonadstropna palača z več kot tisoč sežnjev dolgima ozkima kriloma, katere svetlo modro pročelje je bilo v prijetnem barvnem kontrastu s petimi zlatimi cerkvenimi kupolami. Na sprednji strani je bila vrsta bronastih ženskih kipov v peplosih, ki so se lesketali v soncu.

Ko je Edmond skozi pozlačena železna vrata prišel na dvorišče, ni drnca prav nič upočasnil in se ustavil šele tik pred vhodom.

Njegov prihod je priklical ducat slug, ki so prihiteli k njemu in poskrbeli za konja in spremstvo. Kot mlajši sin vojvode je bil Edmond navajen pompa in ceremonij, ki so obkrožale carsko družino, in je med vzpenjanjem proti vrhu marmornega stopnišča, ki je vodilo v veliko preddverje, komajda opazil hiteče služabnike.

Tam ga je sprejel eden Aleksandrovih najzaupnejših svetovalcev, oblečen v temno zlat suknjič in črtast telovnik, ki bi bil popolnoma sprejemljiv v vsakem londonskem salonu. Rusko plemstvo je bilo vedno naklonjeno evropski modi.

Herrick Gerhardt je bil pruskega porekla in je prišel v Sankt Peterburg, ko mu je bilo komaj sedemnajst let. Imel je mršav obraz, goste sive lase in predirne rjave oči, v katerih se je zrcalila hladna, pronicljiva inteligenca.

To je bil človek, ki je slabo prenašal neumne ljudi in si je zaradi svoje neizprosne sposobnosti, da je spregledal vsako zahrbtno spletko, ki se je kovala na ruskem dvoru, ustvaril številne sovražnike.

Njegova ljubezen do carja je bila nesporna, toda na žalost mu je močno primanjkovalo diplomatskih spretnosti.

»Edmond, to je nadvse nepričakovano presenečenje,« je rekel v brezhibni francoščini, ki so jo govorili vsi ruski plemiči, in si ogledoval Edmondove ostro izklesane poteze in izrazito modre oči, ki so bile v osupljivem nasprotju z njegovimi gostimi vranjimi lasmi, usločenimi obrvmi in širokimi usti, na katerih je manjkal običajen šarmanten nasmeh.

Čeprav je bil Edmond sin angleškega vojvode, je imel visoke slovanske ličnice ruske matere, tako kot tudi njeno jamico v bradi, kar je ženske spravljalo ob pamet, že odkar je zlezel iz plenic. Prav tako je imel rad materino deželo, česar ni njegov starejši brat dvojček nikoli razumel.

Edmond je spoštljivo pokimal.

»Bojim se, da moram prositi za nekaj minut s carjem.«

»Težave?«

»Zgolj osebne narave.« Pri srcu je začutil nemir, ki ga je mučil, vse odkar je prejel zadnje bratovo pismo. »Brez odlašanja se moram vrniti v Anglijo.«

Možak je nejevoljnega obraza otrpnil. »To je slab trenutek, da bi zapustili njegovo carsko visokost,« ga je strogo opomnil. »Pričakoval sem, da boste odpotovali z njim na opavski kongres.«

»Bojim se, da gre za obžalovanja vredno nujo.«

»Precej več kot obžalovanja vredno. Oba veva, da je Metternichu vse manj zaupati in da je njegov vpliv na carja vse večji. Vaša prisotnost bi pripomogla, da bi princa držali na razdalji.«

Edmond je skomignil z rameni. Čisto nobenega razočaranja ni čutil, da bo zamudil kongres Svete alianse v Opavi. Kljub vsej ljubezni do politike in intrig je preziral togo uradnost diplomatskih srečanj. Je lahko kaj bolj dolgočasnega kot opazovanje napihnjenih dostojanstvenikov, ki se šopirijo naokoli in drug drugemu pripenjajo odlikovanja na prsi?

Resna pogajanja se dogajajo za zaprtimi vrati in daleč od oči javnosti.

Poleg tega je bilo jasno, da je kongres brez sodelovanja Britanije in Francije že vnaprej obsojen na neuspeh.

Saj ne da bi hotel izraziti dvome pred Gerhardtom. Car je bil med pobudniki Alianse in pričakovalo se je, da bodo njegovi zvesti podaniki podpirali njegovo trdno odločenost, da zatre revolucijo v Neaplju.

Namesto tega je zamrmral: »Mislim, da precenjujete moj vpliv.«

»Ne. Prav dobro se zavedam, da ste eden od redkih ljudi, ki jim Aleksander Pavlovič še zaupa.« Gerhardt je mrkega obraza motril Edmonda. »Tokrat imate redko priložnost, da pomagate domovini.«

»Vaše zaupanje v moje skromne sposobnosti mi laska, toda ker boste ob carju vi, bo to precej bolj skvarilo Metternichove ambicije kot moja skromna prisotnost.«

Gerhardtov mršavi obraz se je komaj opazno razočarano napel. »Tu moram ostati.«

Edmond je usločil obrvi. Bilo je redko, da svetovalec carja ni spremljal na tako pomembno srečanje.

»Ali pričakujete težave?«

»Dokler deželo v carjevi odsotnosti vodi Arakčejev, vedno obstaja nevarnost,« je zagodrnjal, ne da bi se trudil skriti prezir do človeka, ki se mu je kljub nizkemu rodu uspelo povzpeti tako visoko. »Njegova vdanost carju ni niti najmanj vprašljiva, toda nikoli se ne bo naučil, da se zvestobe ne da pridobiti s silo. Stojimo na sodu smodnika in Arakčejev bi bil čisto lahko iskra, ki bi povzročila katastrofo.«

Edmond bi nevarnost le stežka zanikal. Če kdo, je on bolje kot kdorkoli drug poznal naraščajoče nezadovoljstvo s carjem, ki je okužilo ne le množice, ampak tudi nekaj plemičev.

Zadnja stvar, ki si jo je želel, je bila, da bi odšel med temi negotovimi časi, a ni imel izbire.

»Njegovi postopki so res neverjetno kruti,« je priznal Edmond, »a je eden od redkih ministrov, ki so dokazali, da je njihova integriteta neoporečna.«

Gerhardt je stopil še bliže in stišal glas, da ga ne bi slišala lakaja, ki sta po dolžnosti stala ob vratih.

»Zato je tako pomembno, da ostanete pri Aleksandru Pavloviču! Ne samo da vas posluša, tudi vaša … mreža bo izvedela za vsako nevarnost, precej preden bo na moji mizi uradno poročilo.«

Gerhardtova diskretna omemba mreže tatov, prostitutk, tujcev, mornarjev in kar precej plemičev je Edmondu na obraz priklicala nasmešek. V zadnjih osmih letih mu je uspelo ustvariti mrežo vohunov, ki so ga o težavah obvestili isti trenutek, ko so se začele kuhati.

To je bila za Aleksandra Pavloviča neprecenljiva prednost, na katero se ni zanašal le on, ampak tudi tisti, katerih dolžnost je bila, da skrbijo za njegovo varnost.

»Poskrbel bom, da bodo moji sodelavci v tesnem stiku z vami,« je obljubil z resnim obrazom, »ampak vrnitve v Anglijo ne morem odložiti.«

Ko je Gerhardt ugotovil, da se Edmonda ne bo dalo omajati, je stopil nazaj in zaskrbljeno nagubal čelo.

»Bi me moralo skrbeti?«

»Poskrbel bom, da ne.«

»Potem pa naj bo Bog z vami.«

Edmond se je poklonil, obrnil in s hitrimi koraki odpravil h glavnemu stopnišču, veličastnemu delu iz marmorja, ki se je dvigalo dve nadstropji visoko. Pozornost večine gostov palače je pritegnila obsežna zbirka kitajskih porcelanastih vaz in krožnikov, razstavljenih ob stenah, toda Edmonda je vedno prevzela topla sončna svetloba, ki se je odbijala od razkošnega marmorja. Pravi arhitekt je želel zgradbi vdahniti življenje, ne da bi se mučil z okraski.

Od tam je odšel skozi Dvorano portretov, kjer je na častnem mestu v izrezljanem pozlačenem okvirju visel portret carice Katarine Velike, in nato skozi naslednjo dvorano, da je nazadnje prišel v zasebni kabinet Aleksandra Pavloviča.

V nasprotju z razkošnimi javnimi prostori si je Aleksander izbral kabinet, ki je bil razveseljujoče majhen in udoben in je imel lep razgled na vrtove. Ne da bi se zmenil za stražarja, ki sta v pozoru stala pred vrati, je vstopil in se globoko poklonil.

»Visokost.«

Njegova carska visokost, car Aleksander Pavlovič, je dvignil glavo in mu poklonil tisti svojstveno prijazni nasmeh, ob katerem človek vedno pomisli na angela.

»Edmond, pridružite se mi,« je v francoščini ukazal Aleksander.

Edmond je med donenjem hesijskih škornjev po parketu odšel do enega od pozlačenih lesenih stolov, nanj namestil svoje okretno, visoko, izklesano telo in skrivaj opazoval človeka, ki si je po bitki proti Napoleonu leta 1812 prislužil njegovo neomajno ljubezen in zvestobo.

Car je imel občudovanja vredno mogočno postavo svojih ruskih prednikov, ki je v letih postala malce krepkejša, in lepe pravilne materine poteze. Zlati lasje so se mu razredčili, toda modre oči so ostale tako jasne in pametne, kot so bile v mladosti.

Toda tisto, kar je pritegnilo Edmondovo pozornost, je bila carjeva melanholična potrtost. Postajala je vse hujša. Nekoč nadobuden, neizkušen idealist, odločen, da spremeni rusko prihodnost, je iz leta v leto postajal vse bolj razočaran, vase zaprt človek, ki ga je mučilo tako veliko nezaupanje vase in v druge, da se je vse bolj in bolj umikal z dvora.

»Oprostite, ker vas nadlegujem,« je prijazno rekel Edmond.

»Veliko jih je, ki jih imam za nadlogo, toda vas nikoli, prijatelj moj.« Z roko je pokazal na vedno prisoten pladenj na mizi. »Čaj?«

»Ne, hvala. Ne želim vas motiti pri delu.«

»Vedno delo. Delo in dolžnost.« Aleksander je glasno zavzdihnil, previdno odložil pero in se naslonil na stol. Tako kot njegov oče, car Pavel, je imel tudi Aleksander rad preprosta oblačila v vojaškem slogu, ki jih je krasil samo križ svetega Jurija. »So noči, ko sanjam, da hodim po palači in izginjam v množici.«

»Odgovornost terja visoko ceno,« se je brez oklevanja strinjal Edmond. Tudi sam je več kot enkrat sanjal, da se je izgubil v množici. Preprosto, nezapleteno življenje je bilo izjemen dar, ki so ga le redki cenili, tako kot bi ga bilo treba.

»Edmond, škoda, ker nisem kot vi. Mislim, da bi mi bilo všeč. Če bi bil mlajši sin, bi imel kakšno besedo pri svoji usodi. Nekoč sem celo razmišljal, da bi se odrekel prestolu in živel mirno življenje ob Renu.« Otožno se je nasmehnil. »Seveda so bile to samo nemogoče in neumne mladostne sanje. V primerjavi s Konstantinom nisem imel druge izbire, kot da sem sprejel svojo dolžnost.«

»Visokost, tudi položaj mlajšega sina prinaša svoj delež težav. Svojega življenja ne bi nikomur privoščil.«

»Da, Edmond, svoje težave dobro skrivate, toda vedno sem čutil, da v vašem srcu ni miru,« ga je Aleksander Pavlovič osupnil s svojo ugotovitvijo. »Morda mi boste nekoč zaupali, kateri demoni vas preganjajo.«

Edmond se je trudil, da bi njegov obraz ostal ravnodušen. Prisegel je, da ne bo nikoli govoril o globoki rani, ki se je gnojila v njegovem srcu. Z nikomer.

»Morda,« se je spretno izognil neposrednemu odgovoru. »Ampak bojim se, da ne danes. Prišel sem vas prosit za oprostitev.«

»Za kaj gre?«

»Vrniti se moram v Anglijo.«

»Se je kaj zgodilo?«

Edmond je previdno izbral besede. »Visokost, že nekaj časa me skrbi,« je priznal. »Pisma, ki jih zadnje mesece dobivam od brata, omenjajo številne … nezgode, zaradi katerih sumim, da mu hoče nekdo škodovati.«

Aleksander se je nenadoma nagnil naprej. »Pojasnite te nezgode.«

»Iz bližnjega gozda so streljali, kar brat pripisuje divjim lovcem. Zrušil se je most, ravno ko je bila na njem njegova kočija, in pred kratkim je zagorelo v krilu Meadowlanda, kjer so njegovi prostori.« Edmond se je spomnil zadnjega bratovega pisma in stisnil naslonjala za roke, da so mu pobledeli členki. Nameraval je ubiti tistega, ki je bil tako nespameten, da je ogrožal življenje njegovega brata dvojčka. Življenje mu bo vzel počasi, boleče in brez milosti. »Zgolj zaradi pozornega služabnika se je končalo samo z nekaj ožganimi stenami, ne s tragedijo.«

Car se ni pretvarjal, da je presenečen, da bi bil nekdo tako vpliven kot vojvoda Huntley lahko v nevarnosti. Prejšnjega carja so ubili in govorilo se je, da je bil vpleten sam Aleksander Pavlovič. Poleg tega je redko minil mesec, da mu ne bi kdo grozil.

»Razumljivo je, da ste zaskrbljeni, toda vaš brat lahko gotovo kaj ukrene, da bi si zagotovil varnost.«

Edmond se je namrgodil. Kljub dejstvu, da je bilo med njima samo nekaj minut razlike, si brata ne bi mogla biti bolj različna.KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Rok Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com