Rosemary Rogers V okovih ljubezni Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja / Zgodovinski romani
Rosemary Rogers V okovih ljubezni

Rosemary Rogers V okovih ljubezni
Večja slika Večja slika


Prevod dela: BOUND BY LOVE           (prevedla: Barbara Golubovac)

Leto izdaje: 2012

Leonida, nezakonska hči ruskega carja, obišče posestvo vojvode Huntleyja. S sabo nosi kup skrivnosti, povezanih s tajno nalogo, ki jo mora čim prej opraviti. Pri iskanju skrivnih pisem v Stefanovi ogromni knjižnici se izkaže za popolno gostjo in vohunko.

Stefan, vojvoda Huntley, je očaran nad Leonidino osupljivo lepoto in tančico skrivnostnosti, ki jo obdaja, in čuti neizmerno privlačnost do nje. Leonida pa … veže jo dolžnost do njene družine in domovine, zato se čuti razpeto med dolžnostjo in vedno bolj silovitimi čustvi do Stefana. Toda ko se nevarnost in poželenje zapleteta v nevarno mrežo vohunstva in prevar, sta junaka soočena z odločitvijo, ki jo lahko sprejme le ljubezen.


Pogled v knjigo:

1821

Sankt Peterburg, Rusija

Dom grofice Nadje Karkove, ki je stal nedaleč stran od avenije Aleksandra Nevskega, ni bil največji dvorec v soseščini, je bil pa zagotovo najbolj razkošen.

Dvorec je bil zgrajen v klasičnem slogu. Pročelje so krasila številna okna in široka terasa z okroglimi stebri. Grški kipi so s hladno vzvišenostjo gledali prek ograje zgornjega balkona. Morda so samo izražali nestrinjanje nad velikimi vrtovi, ki so obkrožali hišo. Niti malce klasičnega pridiha pa ni bilo v slapovih cvetja, umetelno oblikovanih grmičkih in marmornih fontanah, ki jih je rusko plemstvo naravnost oboževalo.

Prav tako elegantna je bila notranjost z velikimi sobami in visokimi stropi, ki so bili okrašeni z zlatom, škrlatom in safirji. Bujne barve so v dolgih in pustih zimskih mesecih dajale občutek topline.

Pohištvo je bilo deloma iz atlasnega lesa in deloma iz češnjevega. Slog, ki je bil bolj francoski kot ruski, je ustrezal trenutnim grofi činim željam in je predstavljal prijetno nasprotje temnim in resnim slikam flamskih mojstrov. Na domovino so spominjali le okraski, polni draguljev, in žadasti kipci, ki so bili razpostavljeni po vseh sobah.

Razgled pa je bil tisti, ki je dal tej hiši veličastnost.

Zgornja okna so ponujala pogled na cerkve in razkošne palače z bleščečimi koničastimi vrhovi zvonikov in zlatimi kupolami, ki so krasile Sankt Peterburg. Osupljiv razgled je kazal lepoto mesta, pri tem pa ni dal opazovalcu niti malo slutiti, kakšne male napetosti so se bliskovito odvijale po živahnih ulicah.

Gospodična Leonida Karkova, ki je v tej hiši živela vseh svojih dvaindvajset let, je le na hitro občudujoče pogledala skozi okno spalnice, pri čemer jo je bolj razveselilo pozno spomladansko sonce kot znana pokrajina.

Usedla se je pred toaletno mizico z ogledalom in dovolila služkinji Sofiji, da je njene dolge, zlate kodre spela v zapleteno pričesko na vrhu glave in pustila le nekaj kodrov, da so prosto padali in krasili njeno čelo. Stroga pričeska je odlično dopolnjevala njen ovalni obraz z alabastrno belo kožo in poudarjala krhko postavo ter vznemirljivo modre oči, ki so se skrivale za gostimi trepalnicami.

Nikoli ne bo imela materinih temnih las in njene skrivnostne lepote, vendar je kljub temu veljala za privlačno. In kar je še pomembneje – njeni zlati lasje in izrazito modre oči so tako zelo spominjali na očeta, da ni bilo nobenega dvoma o njenem poreklu.

To je bilo morda malce nenavadno, saj je sicer veljala za nezakonsko.

Seveda jo je grof Karkov rade volje priznal za hčer, saj je bil poročen z njeno materjo, ko se je Leonida rodila, zaradi česar je bila v očeh družbe zakonska hči. Vendar je bilo le malo ljudi v Rusiji in prek njenih meja, ki niso vedeli, da je bila njena mati v strastnem razmerju z vladarjem Aleksandrom Pavlovičem, ko se je v naglici poročila z grofom. Prav tako je bilo vsem znano, da je grof nenadoma premogel dovolj rubljev, da je obnovil svoje propadajoče posestvo na obrobju Moskve. Posestvo, ki ga je le redko zapustil, medtem ko je grofica dobila v dar to čudovito hišo in dovolj veliko preživnino, da je lahko vzdrževala eleganten življenjski slog.

To je bila skrivnost, ki so jo poznali vsi, vendar ni o njej nihče govoril na glas. Aleksander Pavlovič je sicer občasno povabil Leonido, naj ga obišče, medtem ko je bil v Sankt Peterburgu, vendar se je le redko pojavljal v njenem življenju, in še takrat je bil preveč odsoten in dobrohoten, da bi v njem lahko videla očeta.

Zagotovo si ni želela še enega starša, je skesano priznala, ko je njena mati nenadoma vstopila v sobo. Ogrnjena je bila v češnjev til, njeno bujno telo je objemala obleka iz srebrnega satena, v črnih, svetlečih se kodrih pa je imela ujemajoče se srebrne trakove.

Njena lepota je bila tako dramatična kot njen vstop, čeprav jo je kazil neodobravajoč izraz na obrazu, ko je s temnimi očmi preletela moder in smetanast damast, za katerega je Leonida vztrajala, da morajo z njim opremiti njene sobane.

Nadja Karkova ne bo nikoli razumela Leonidine želje po preprostosti.

»Mati.« Leonida se je obrnila na stolu in oprezno, s presenečenjem v glasu pozdravila grofico. Nobenega dvoma ni bilo, da je mati in hči povezovala globoka ljubezen, toda Nadja je imela močno voljo in je pohodila vse, kar ji je stopilo na pot, vključno z Leonido. »Kaj počnete tu?«

»Sofija, s hčerko bi govorila na samem,« je naznanila.

Zajetna služkinja, ki je bila hči Leonidine angleške varuške, se je priklonila in skrivaj pomežiknila Leonidi. Preveč je bila vajena Nadjine ljubezni do melodrame, da bi bila užaljena.

»Seveda.«

Leonida je počakala, da je služkinja zapustila sobo in zaprla vrata za sabo, nato pa je vstala in vzravnala hrbet.

Z grofico se je bilo vedno bolje soočiti na nogah.

Sicer pa zaradi tega ni imela nič slabših možnosti, da bo poteptala njeno mnenje.

»Se je kaj zgodilo?« je hotela vedeti.

Nadja je ostala sama s hčerko, vendar je kljub temu prav nenavadno oklevala, da bi razkrila bistvo svojega obiska.

Namesto tega je počasi odkorakala proti široki postelji, prekriti s smetanasto svilo.

»Ali si ne morem samo zaželeti zasebnega pogovora s hčerko?«

»To se zgodi redko,« je zamrmrala Leonida. »Sploh pa nikoli ob tako zgodnji uri.«

Nadja se je nasmehnila. »Povej mi, ma petite, ali se mi posmehuješ zaradi moje ležernosti ali mi hočeš očitati, da nisem predana mati?«

»Nič od tega. Samo iščem pojasnilo za ta nepričakovani obisk.«

»Mon Dieu.« Nadja je potegnila rumenkasto rjavo muslinasto obleko s postelje in preučevala temno rdeče granate, ki so bile v dveh vrstah našite okoli skromnega izreza.

»Želim si, da bi dovolila, da ti obleke zašije moja modistka. Če kdo misli, da si dolgočasna buržujka in ne lepa ruska plemkinja, mu tega sploh ne moreš zameriti.

Leonida, ne smeš pozabiti na svoj položaj.«

Ta pogosto slišani argument zagotovo ni izvabil matere iz postelje ob tako zgodnji uri.

»Kot da bi sploh lahko kdaj pozabila,« je zamrmrala Leonida.

Nadja je s temnimi očmi pogledala Leonido. »Kaj si rekla?«

»Raje imam svojo šiviljo, mati,« je odločno odvrnila Leonida. O tej temi ne bo spreminjala mnenja. »Razume, da imam skromnejši okus kot druge ženske.«

»Skromen.« Nadja je razdraženo zavzdihnila in s pogledom ošinila Leonidino vitko postavo, ki ne bo nikoli premogla zapeljive mehkobe, ki je tako ljuba večini moških.

»Kolikokrat te bom še morala opomniti, da ženska v družbi nima vpliva, če ni dovolj pametna, da uporabi tisto malo orožja, ki ji ga je naklonil Bog?«

»Moja obleka je orožje?«

»Če je narejena tako, da v moških vzbudi poželenje.«

»Raje imam toploto kot poželenje,« je Leonida ostro odvrnila z odločno odkritostjo. Čeprav je pomladansko vreme naposled mukoma le pregnalo zimo, je v belem marmornem kaminu z zlatimi črtami gorel ogenj.

Vedno jo je zeblo.

Nadja je vrgla obleko stran in stresla z glavo. »Neumen otrok. Naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, da ti zagotovim prihodnost. Lahko bi izbirala med najvplivnejšimi gospodi v imperiju. Če bi me le hotela poslušati, bi bila lahko princesa.«

»Povedala sem vam, da ne želim postati princesa. To so vaše ambicije, ne moje.«

Brez opozorila je Nadja prečkala sobo in se postavila tik pred Leonido z resnim izrazom na obrazu.

»Leonida, to je zato, ker ne veš, kako je, če nimaš bogastva ali dobrega položaja v družbi. Lahko se posmehuješ mojim ambicijam, vendar ti zagotavljam, da bo tvoj dragoceni ponos hitro pozabljen, če boš tako nepremišljeno verjela, da lahko živiš od ljubezni. Zagotovo ni očarljivo, če te pozimi zebe ali moraš krpati obleke, da se ne vidijo obrabljeni robovi.« Ob spominu na bolečino so ji potemnele oči. »Ali če si izključena iz družbe.«

»Mati, odpustite mi,« je mehko dejala. »Resnično cenim, da ste se žrtvovali zame, vendar …«

»Res?«

Leonida je zmedeno pomežiknila, ker jo je mati tako nepričakovano prekinila. »Prosim?«

»Res ceniš, kar sem naredila zate?«

»Seveda.«

Nadja je trdno prijela njene dlani. »Potem se boš strinjala s tem, kar te bom prosila.«

Leonida je z naglico osvobodila roke. »Mati, ljubim vas, toda moja hvaležnost ni neomejena. Povedala sem vam že, da ne bom sprejela snubitve princa Orvoleskega. Ne samo da je star toliko, da bi lahko bil moj oče, povrhu še zaudarja po čebuli.«

»To nima ničesar s princem.«

Leonidina previdnost se je spremenila v tesnobo. Na materinem obrazu je bilo nekaj, kar jo je opozorilo, da to ni le še eden od dramatičnih prizorov, ki jih je Nadja tako oboževala.

»Nekaj se je zgodilo.«

Nadja je sklenila dlani, tako da so se njeni prstani z dragulji lesketali v jutranji svetlobi. »Da.«

»Povejte mi.«

Nadja ni odgovorila, ampak se je namenila proti oknu, za njo pa je ostala sled dragega parfuma.

»Delček mojega otroštva že poznaš.«

Leonida je zmedeno strmela v materin vzravnani hrbet.

Grofica Karkova ni nikoli govorila o svojem skromnem otroštvu.

Nikoli.

»Pripovedovali ste, da ste odraščali v Jaroslavelju, nato pa ste prišli v Sankt Peterburg,« je negotovo odgovorila.

»Moj oče je bil v daljnem sorodstvu z Romanovimi, toda po sporu s carjem Pavlom je bil preveč trmast in ponosen, da bi se opravičil in zato je bil za vedno pregnan z

dvora.« Nadjin zaničljivi smeh je odmeval po sobi. »Norec. Živeli smo v ogromni stavbi, ki naj bi bila naš dom, kilometre in kilometre stran od najbližje vasi, zgolj s peščico kmetov, ki so poskrbeli, da se poslopje ni spremenilo v ruševine. Bila sem med samimi divjaki, družbo mi je delala samo varuška.«

Leonidino srce se je omehčalo in napolnilo s sočutjem.

Ta živahna, družabna in zelo moderna ženska je tičala sama v temačni stari hiši? To je moral biti zanjo pravi pekel.

»Ne morem si vas predstavljati v takem okolju,« je skoraj šepetaje odvrnila.

Nadja je zadrgetala in z eno roko pogladila diamantno ogrlico, ki je počivala okoli njenega vratu, kot bi se hotela prepričati, da je niso ukradli mračni spomini.

»Bilo je obupno, vendar sem spoznala, da bi naredila vse, da bi pobegnila,« je nadaljevala. »Ko se je teta odločila, da je njena dolžnost, da me povabi v svoj dom, sem prezrla očetove grožnje, da me bo razdedinil. Le kaj bi mi lahko ponudil razen dolgih let življenja v osami? Raje sem prodala nekaj nakita, ki sem ga imela, in se sama odpravila v Sankt Peterburg.«

Leonida se je občudujoče nasmehnila. Seveda se je odpravila. Nadja ni dovolila, da bi jo karkoli oviralo na poti do uresničitve njenih sanj.

»Mati, res ste neverjetni,« je odvrnila. »Na svetu je le malo tako pogumnih žensk.«

Nadja se je počasi obrnila s skrušenim nasmehom na obrazu. »Bila sem bolj obupana kot pogumna. Če bi vedela, da teta pričakuje, da bom služkinja in ne gostja, ne vem, če bi tako zavzeto vztrajala in se podala na tako mučno pot.«

»Jaz vem. Nikoli niste dovolili, da bi vas kaj oviralo pri doseganju zastavljenih ciljev.«

Mati je skomignila z rameni. »Res je. Vendar mi niti moja neomajna odločenost ne bi mogla omogočiti vstopa v družbo, če mi ne bi pomagala Mira Toryski.«

Leonida je potrebovala trenutek, da je umestila ime.

»Vojvodinja Huntley?«

»Njena družina je živela blizu moje tete,« je pojasnila

Nadja. »Seveda je bila že takrat ljubljenka družbe. Le kako ne bi bila? Bila je lepa, bogata in osupljivo prijazna. Nikoli ne bom razumela, zakaj se me je usmilila in prepričala teto, da mi je dovolila, da sem se udeležila nekaj manjših družabnih dogodkov, vendar ji bom za vedno hvaležna.«

Ni se dalo spregledati grofičine globoke naklonjenosti do prijateljice iz mladosti. Nenavadno, saj je bila Nadja raje obkrožena z mladimi ofi cirji kot damami iz visoke družbe.

»Ste takrat spoznali Aleksandra Pavloviča?«

»Da.« Njene temne oči so dobile pridih mehkobe, tako kot vedno, ko je kdo omenil carja. »Bil je tako privlačen in očarljiv. Dovolj je bil le pogled in vedela sem, da je bil ta veličasten moški rojen za mogočnega vladarja.«

Leonida se je uprla vzgibu, da bi mater povprašala o podrobnostih njenega razmerja z Aleksandrom Pavlovičem.

Bolje je bilo, da nekatera vprašanja ostanejo neizrečena.

»Mati, vse to je zelo zanimivo, vendar ne razumem, kaj vas teži.«

Nadjine roke so zatrepetale, ko pogladila krilo iz tila.

»Razumeti moraš, kako zelo rada sem imela Miro.«

»Zakaj?«

»Kmalu za tem, ko sem prišla v Sankt Peterburg, so Miro predstavili vojvodi Huntleyju. Kot veliko žensk v visoki družbi se je tudi ona zaljubila v privlačnega Angleža. Z njim se je vrnila v London, da bi se poročila.« Nadja se je namrščila. »Bila sem obupana, ker sem izgubila najdražjo prijateljico. Bila je … Pravzaprav je bilo najino dopisovanje moja edina uteha in le tako sva lahko ohranili stike.«KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Rok Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com