Linda Francis Lee Valček za Blue Belle Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / Kiroja
Linda Francis Lee Valček za Blue Belle

Linda Francis Lee Valček za Blue Belle
Večja slika Večja slika


Prevod dela: BLUE WALTZ                (prevedla: Lidija Kreft)

Leto izdaje: 2012

Zavrtela se je in se združila z melodijo. In čakala na plesalca, ki ni nikoli prišel …

Dostojni Bostončani so Braxtonovo vdovo na veliko opravljali. Govorili so, da nosi obleke, ki so brezupno iz mode …, da na zabave vabi služinčad … in da je blazna.

Stephen St. James je slišal govorice o novi sosedi. Toda nobena od njih ga ne pripravi na srečanje z vdovo, ki se skriva za steno. Izkaže se, da ni modra starka, temveč osupljiva lepotica.

V trenutku, ko Stephen uzre Belle, ga njene neverjetno modre oči začno preganjati. Ne glede na to, da je Belle v enem trenutku zapeljivka, v drugem pa popolna devica, je Stephen očaran nad njeno ljubkostjo – in njeno predrznostjo.

Toda preden jo osvoji, mora osvoboditi njeno srce, v katerem so zaklenjene skrivnosti iz njene preteklosti …


Pogled v knjigo:

 

Boston 1893

 

Spet so plesali. Čutila je.

Naslanjala se je na zid iz mavca, ki je bil hladen pod njenimi lici in trd pod ključnico in jo je mrazil skozi dolgo žametno obleko, ki se je tesno napenjala čez njene stegnjene roke.

Bližala se je zima. Gosti oblaki so prekrivali nebo in zakrivali svetlobo, dež je neusmiljeno udarjal ob okna. Neskončno dolgi dnevi so bili hladni in otožni. Do kosti so jo zmrazili. Bolelo je. Toda ponoči se je skozi zid slišala glasba, ki jo je grela kot ljubimec.

Stisnila se je k zidu in glavo počasi obrnila na drugo stran. Koščki že dolgo posušenega mavca, ki so bili za večno zamrznjeni v bledi, grobi relief, so se ji zažrli v kožo, medtem ko se je stiskala k zidu, da bi slišala glasbo, ki jo je pomirjala. Hrepenela je po tem, da bi se melodija globoko zažrla vanjo, da bi ji segla do duše. Da bi bila spet popolna.

Glavo je nagibala sem ter tja v ritmu valčka, ki ga je bilo slišati skozi zid, ki je ločeval njeno hišo od sosednje. Odrinila se je od zidu in se rahlo, zasanjano nasmehnila. Z rokami se je pogladila po žametni obleki in uživala v dotiku. To obleko je oboževala. Bila je prva stvar, ki jo je kupila, ko se je priselila v Boston.

Mehka svila njenega spodnjega perila ji je božala kožo, ko se je brezciljno premikala po sobi. Steznika nikoli ni nosila. Pravzaprav je bila, preden se je pred petimi meseci priselila v Boston in prvič obiskala šiviljo, popolnoma nevedna – sploh ni vedela, da ženske nosijo take stvari.

Glasba je postala glasnejša in vedela je, da je njen sosed, ne glede na mrzlo vreme, verjetno pa celo prav zaradi tega, odprl okna, morda celo francoska vrata. Saj so plesali.

Verjetno v parih. S prepletenimi rokami. Moški so ženske objeli čez pas. In s toplimi sapami božali razgreta lica. Velikokrat si je poskušala predstavljati, kako so oblečeni in kako so videti. Ali so imeli dolge ali kratke lase. Svetlo ali temno polt. Ali so bili srečni ali žalostni. Vsak večer si jih je drugače predstavljala. En večer so bili veličastni gospodje, ki so spremljali svoje popolne dame, oblečene v steznike in opornice; naslednji pa divji pobožnjakarji, ki so se jih odrekli njihovi puritanski sosedje, ker so izvajali nekakšen poganski ritualni ples. Ta misel jo je vedno zabavala. Ruta okrog ledij in peresa so se ji zdela veliko bolj mikavna kot popolnost in dostojnost.

Melodija je bila čedalje hitrejša. Približeval se je del, ki ji je bil najbolj pri srcu – tisti del, ko si je dovolila zaplesati počasi, previdno. Vadila je. Vedno je vadila. Vadila bo, dokler ne bo prišel.

Njeno srce je razburjeno udarjalo v pričakovanju. Ne bo več dolgo – vsaj tako si je govorila, odkar je prispela v Boston.

Toda kaj, če ga ne bo? Misel jo je žgala, počutila se je prazno in osamljeno. Preplavili so jo dvomi in poskušali zapolniti praznino. Potem pa je glasba dosegla vrhunec in zasenčila njene misli ter jo rešila. Rahlo se je priklonila veliki stenski uri, ki je stala ob steni, in začela plesati. Ob glasbi.

Previdno. Počasi. Vadila je.

Priklonila se je in se zazibala, njena dolga krila so pometala po tleh. Vrtljaj, vrtljaj, okrog in okrog. Njeni gibi niso bili tako hitri in popolni, kot si je želela, da bi bili. Toda glasba je kljub temu zvenela milo in presenetljivo sladko, ko je pronicala skozi stene zidu in plavala po hladnem poznojesenskem zraku. In jo grela.

Vsaj nekaj časa.

»Nekega dne te bom odpeljal v Boston, moja Blue …«

Spomnila se je teh besed, ki so v trenutku ustavile njeno vrtenje, kakor da bi jo prijele nevidne roke. Nemudoma jo je brezobzirno preplavil obup, tako kot vedno. Zaprla je oči in globoko zavzdihnila.

Zazdelo se ji je, da je glasba zdaj glasnejša, manj sladka.

Ozrla se je po sobi in iskala zatočišče. Strop je bil visok, tla lesena, oken veliko. Čez dan je lahko videla svet in nebesa ponoči. Že pred veliko leti je odkrila, da drugače niti ne zna živeti.

V trenutku, ko je videla meščansko hišo, je vedela, da je popolna. Ni ji bilo mar, da je bila očitno le ozek, visok del nekoč velikanske meščanske hiše, ki so jo razdelili na dva dela. Nobena druga ji ni bila po volji. To je tudi povedala odvetniku, ki ga je najela, da je dal lastniku ponudbo. Ko je ugovarjal, da nepremičnina ni na prodaj, se ni dala prepričati.

V morju črne in rjave barve je strmela v lepo okrašena modra vrata in se zatrdno odločila, da bo hiša njena. Ne glede na ceno.

»Plesala bova, deklica moja, na valentinovo …«

Zatrepetala je. Besede so jo presenetile in zapolnile vsak kotiček in špranjo ter izrinile vse ostale misli.

»Ne!« je vztrajala, pogledala gor in se osredotočila na line in kokile.

»… v največjih plesnih dvoranah …«

Oči so ji odtavale na rebrasti les vratnega okvirja in izrezljane stebre. Ni se hotela spominjati. Ne sedaj – ne nikoli.

Hotela je, da prispe in izpolni, kar ji je obljubil. In tudi bo, si je rekla in s prsti nenehno drsela po svoji žametni obleki.

Vse je bilo popolno. Vse, kar je hotel, ga je čakalo v meščanski hiši na ulici Arlington. Vse je bilo pripravljeno.

»Pod lestenci z velikimi kristalnimi kapljami …«

Stopila je nazaj k steni, in medtem ko je iskala glasbo, iskala odrešitev, ki ji jo je ponujala, se je njen togi, usnjeni čevelj zataknil na aubussonski preprogi.

»Vsak človek v plesni dvorani se bo ustavil in z začudenjem strmel v tvojo lepoto …«

»Ne!« Z rokami si je prekrila ušesa in poskušala ustaviti besede, ki so ji nenehno odzvanjale v mislih. Okrog in okrog. V ritmu glasbe.

»Z lasmi, ki so podobni valovom kremaste temne čokolade …«

Začela si je brundati.

»… in skoraj boleče modrimi očmi …«

Njeno brundanje je postajalo glasnejše.

»... v obleki iz svetlo vijoličaste svile …«

»… s kilometri najboljših, nabranih spodnjih kril in s cvetlicami v laseh,« je zašepetala sobi in dokončala stare, znane besede, kakor pesnitev, ki jo je vedela na pamet.

Začela se je obotavljati, moč, ki jo je potrebovala, da bi se še naprej bojevala, se je skrčila pod navalom spominov – drobcev, le delčkov spomina. Poražena se je naslonila na zid.

Pridušena glasba je še naprej igrala in se je tako močno oklenila, da se ji je zavrtelo. Oči je imela tesno zaprte, čuden, potlačen krik je zadonel globoko v njenem grlu in počasi, rahlo je začela obračati glavo.

»Toda ti boš plesala z menoj, moja ljuba Blue Belle, in se po plesišču vrtela elegantno kot kraljica …«

»Lažnivec!« je zaklicala in pobrala palico, ki je bila na tleh ob njenih nogah, in z njo začela treskati po steni ravno tam, kjer se je pred nekaj trenutki previdno, hrepeneče naslanjala z licem.

»Tiho bodite, norci!« je zakričala in treskala po steni. »Takoj utihnite!«

Glasba je nenadoma neubrano utihnila. Violine in čelo so nehali slediti notam na različnih mestih. Plesalci so se ustavili med vrtenjem. Smeh se je spremenil v pridušeno mrmranje.

»Videti je, da ima vaša nova soseda, stara Braxtonova vdova, svojih pet minut, kajne?« je vprašal mlad gospodič in se zahihital.

»Tako je videti, Lewis.« Adam St. James je počasi odkimal in strmel v steno, ki je razmejevala sobi. Na čelo mu je lenobno padel koder svetlih las, ki mu je skoraj segel v ozke, modre oči, ki so veliko bolj nakazovale, da je pravi pripadnik bostonske visoke družbe, kot bi lahko to potrdil njegov rodovnik.

Stežka se je zadržal, da ni povesil glave in razočarano zavzdihnil. Dobri bog, le kaj je storil? se je že ničkolikokrat potrto spraševal. Le zakaj je popustil majhnemu odvetniku z očmi kakor grah in tisti ženski prodal svoj dom? Toda on ni bil človek, ki bi se dolgo utapljal v obžalovanju. Kar je bilo, je bilo. Sedaj ni mogel ničesar več storiti. Hvala bogu, da se je lahko preselil sem, čeprav je dvomil, da bo lahko še dolgo ostal.

Čez nekaj trenutkov si je s čela popravil pobegli koder las in se obrnil nazaj k svojim gostom. Prezirljivo se je zarežal in dvignil kozarec, da bi nazdravil. »Na Braxtonovo vdovo. Naj ji njen mirni značaj prinese le srečo in veselje.«

»In na to, da bi slabše slišala!«

Veseljaki so nazdravljali in pili velike količine najboljšega francoskega šampanjca. Glasbeniki so pospravili glasbila, vedoč, da nocoj nihče več ne bo plesal.

K Adamu je prihitela ženska, oblečena v obleko iz grobe svile, okrašeno s čipkami, številni dragulji, s katerimi je bila okrašena, so se bleščali pod kristalnim lestencem. »In kaj vam reče potem?«

Adamove modre oči so se, medtem ko je preučeval svojo gostjo, veselo svetile. Sveže bogastvo, so jo klicali nekateri.

In preponosna je bila, je bil prepričan, da bi odgovorila, saj so jo ničkolikokrat slišali reči, da so puritanci prišli predaleč, da bi le postavili trgovine in oponašali navade dežele, iz katere so komaj živi pobegnili. Adam se je strinjal z njo. »Nič, Clarisse, nič ne reče,« je preprosto odgovoril in se hotel obrniti stran.

»Nič?« je vzkliknila in ga ujela za roko.

Adam je pogledal majhno, z dragulji okrašeno roko, ki je bila na rokavu njegovega črnega suknjiča videti neverjetno bleda. Ni bilo dvoma o tem, da je bila Clarisse lepa, in kar je še pomembneje, dokaj bogata. Za en kratek trenutek je pomislil, da bi pristal na njeno ponudbo in se poročil z njo. Ona bi pridobila njegovo ime. On bi se okoristil z njenim denarjem. To bi bila poštena kupčija.

Zagotovo bi rešila veliko njegovih težav. Toda kot vedno, tega ni mogel storiti. Ni si mogel predstavljati življenja, kakršnega bi moral živeti z nekom, kot je Clarisse Webster.

»Hočete reči, da zvečer tolče po steni, naslednjega dne pa vas ignorira?« je vztrajala.

Nekdo je zagnal gramofon; vir glasbe, ki ni bil tako bogat in barvit kot orkester, niti tako glasen, da bi razjezil slovito Braxtonovo vdovo.

»Ignorira?« Adam je pogledal proti steni. »Morda, morda ne. Ne vem. Nikoli še nisem govoril z njo.«

Nekaj gostov je glasno izrazilo dvome. Nekaj jih je izgubilo zanimanje za pogovor, zato so začeli plesati po zloščenem parketu.

»Kako je to mogoče?« je vprašal nizek možak po imenu William Henry.

»Saj ste ji prodali svoj dom, zaboga!« je dodal Lewis.

»Kako je mogoče, da še nikoli niste govorili z njo?«

»In sedaj, ko ste se vselili v to hišo, sta že skoraj tri mesece soseda.«

Adam je pogledal svoje goste, njegov pogled se je dalj časa zadržal na tistih, ki so plesali, in krajši čas na tistih, ki so ga utrujali z vprašanji. »Trije meseci ali vse življenje, nisem je ne srečal ne videl, če pa sem, nisem vedel, da je to ona. Ženska je zavrnila vse poskuse dobrih sosedskih odnosov in me ni sprejela, ko sem se šel opravičit za hrup.«

Skomignil je s širokimi rameni. »Človek čez nekaj časa neha poskušati.«

»Očitno Braxtonova vdova še ni slišala o vaši legendarni očarljivosti,« je rekel Lewis in se zasmejal.

»Ko pa bo,« je vzkliknil William, »bo tolkla po vaših vhodnih vratih in ne po steni!«

Vsi so se smejali razen Clarisse. Z okrašeno pahljačo se je dotaknila lica, videti je bilo, da premišljuje.

»Če dobro premislim, se mi zdi, da ne poznam nikogar, ki bi jo videl, razen njenega odvetnika …«

»In mojega,« je končal Adam in izpil še zadnji požirek šampanjca.

»Kaj je rekel, kakšna je?« je nekdo vprašal.

»Stara in grda?«

»Stara in hudobna?«

»Stara in grozljivo neprivlačna?«

»Pravzaprav,« je začel Adam in si natočil še en kozarec šampanjca, »ni nič pripomnil o njenem videzu, grdem ali kakršnemkoli drugem. Čeprav sem dobil vtis, da le ni tako stara. Kakorkoli, vse, kar zagotovo vem, je, da je njen bančni račun – ali žimnica – poln denarja.«

Kozarec s šampanjcem je podržal k svetlobi. »V tistem trenutku me drugo niti ni zanimalo.«

»No, mora pa biti grozljivo neprivlačna, če nikogar ne sprejme,« je rekla Clarisse. »Zagotovo vem, da je dobila povabila v najboljše hiše v Bostonu. Zdi se, da si jo dostojni Bostončani,« je dodala s priprtimi očmi, »želijo sprejeti odprtih rok.«KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Rok Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com