Danielle Steel Vražji fant Kiroja - spletna knjigarna


E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:
Nahajate se v kategoriji: / zadnjiizvodi
Danielle Steel Vražji fant

Danielle Steel Vražji fant
Večja slika Večja slika
Trda vezava
je razprodana


Prevod dela: ROGUE                          (prevedla: Irma Kukovič)

Leto izdaje: 2012


Pogled v knjigo:

Prvo poglavje

Majhna cessna caravan z enim motorjem se je nevarno spuščala in se vrtela nad močvirjem zahodno od Miamija.

Letalo je letelo toliko visoko, da je bila pokrajina pod njim kakor na razglednici. Toda veter, ki je drl skozi odprto loputo, je odvračal pozornost mlade ženske. Oklepala se je varnostnega pasu in videla samo širno nebo. Moški, ki je stal za njo, ji je prigovarjal, naj skoči.

»Kaj če se mi padalo ne odpre?« ga je vprašala in ga pogledala čez ramo z grozo v očeh. Bila je visoka svetlolaska s čudovito postavo in lepim obrazom. Njene oči so bile ogromne od strahu.

»Verjemi mi, Belinda, odprlo se bo,« ji je Blake Williams nadvse prepričljivo obljubil. Skakanje iz letala je bilo že leta ena od njegovih največjih strasti. In vedno mu je bilo v veselje, če je ta čudež lahko s kom delil.

Belinda je privolila v to prejšnji teden, med pijačo v zelo imenitnem zasebnem klubu na južni obali. Naslednjega dne je Blake zanjo plačal osem ur učenja in poskusni skok z inštruktorjema.

Zdaj je bila pripravljena. Dotlej sta se sestala komaj trikrat in Blake je tako mamljivo govoril o skakanju iz letala, da je po drugem koktajlu smeje se privolila, da bo skočila z njim.

Ni vedela, v kaj se spušča. Še vedno je bila živčna in ni razumela, kako je mogla dovoliti, da jo je prepričal v to. Ko je prvič skočila z inštruktorjema, ki ju je najel, jo je bilo na smrt strah, vendar je bilo tudi razburljivo. Skok z njim bo največja preizkušnja.

Komaj je čakala. Bil je tako očarljiv, tako čeden, tako divji in tako zabaven. Čeprav ga je komaj poznala, mu je sledila in z njim poskusila skoraj vse, celo to, da se bo pognala iz letala.

Zdaj pa je bila na smrt prestrašena. Obrnil je njen obraz proti sebi in jo poljubil. Že samo vznemirjenje, da je z njim, ji je olajšalo skok. Stopila je iz letala prav tako, kakor so jo naučili na tečaju.

Blake ji je v nekaj sekundah sledil. Tesno je zaprla oči in zakričala, ko sta minuto prosto padala. Nato je spet odprla oči in videla, da ji s kretnjami kaže, naj potegne vrvco za odpiranje padala, prav tako, kot jo je naučil inštruktor. Nenadoma sta začela počasi drseti proti tlom, on pa se ji je smehljal in ponosno dvignil palce. Ni mogla verjeti, da je to naredila dvakrat v enem tednu, toda on je bil tako zelo karizmatičen. Blake je lahko pripravil ljudi do tega, da so naredili skoraj vse.

Belinda je imela dvaindvajset let. Bila je vrhunski model v Parizu, Londonu in New Yorku. Blaka je spoznala, ko je bila na obisku pri prijateljih v Miamiju. Iz svoje hiše v St. Bart's je priletel k prijatelju v svojem novem boeingu 737. Za njun skok je najel manjše letalo in pilota.

Kazalo je, da je Blake Williams strokovnjak za vse. Že od kolidža dalje je bil smučar olimpijskega razreda, naučil se je pilotirati svoje reaktivno letalo, vendar mu je zaradi njegove velikosti in zapletenosti pomagal kopilot. In že leta je skakal s padalom. Izredno dobro se je spoznal na umetnost in je imel najslavnejšo zbirko sodobne in predkolumbijske umetnosti na svetu. Spoznal se je na vina, arhitekturo, jadranje in ženske.

Zelo rad je imel najboljše v življenju, in z veseljem je to delil z ženskami, s katerimi je hodil. Naredil je magisterij iz poslovne administracije na Harvardu, diplomo na Princetonu; star je bil šestinštirideset let. Upokojil se je pri petintridesetih letih in je vse življenje posvečal razvajanju sebe in predajanju radostim, kar je rad delil s tistimi okrog sebe. Bil je neverjetno radodaren, to so Belindi povedali prijatelji. Bil je moški, s kakršnim bi hotela biti vsaka ženska – bogat, bister, čeden in predan zabavi.

Kljub velikanskemu uspehu pred upokojitvijo ni bilo v njem niti kančka zlobe. Bil je partija stoletja, in čeprav je bila večina njegovih razmerij kratka in plitva, se nikoli niso končala grdo.

Celo ko so se njihova bežna razmerja končala, so ga ženske ljubile.

Ko sta počasi plavala proti skrbno izbranemu koščku nenaseljene obale, ga je Belinda gledala z očmi, polnimi občudovanja.

Ni mogla verjeti, da je z njim skočila iz letala. Pa vendar je bilo to najbolj razburljivo, kar je kdaj naredila. Ni mislila, da bo še ponovila kaj takega, a ko sta se v zraku držala za roke in je bilo vse naokrog modro nebo, je vedela, da se bo vse življenje spominjala Blaka in tega trenutka.

»Zabavno je, kajne?« je zaklical in pokimala je. Skok z Blakom je bil veliko razburljivejši kot nekaj dni prej z inštruktorjema.

Komaj je čakala, da pove vsem, ki jih pozna, kaj je naredila, in zlasti s kom.

Blake Williams je bil vse, kar so govorili o njem. Dovolj šarmanten je bil, da bi vodil državo, in imel je dovolj denarja, s katerim bi to lahko počel. Kljub začetni grozi se je resnično smehljala, ko so se ji nekaj minut pozneje noge dotaknile tal in sta ji inštruktorja, ki sta ju čakala, odpela padalo v trenutku, ko je kak meter za njo pristal Blake. Rešila sta se padal in že jo je objel in spet poljubil. Njegovi poljubi so bili prav tako omamni kakor vse drugo na njem.

»Fantastična si bila!« je rekel in jo dvignil s tal, ona pa se je režala in hihitala v njegovem objemu. Tako zelo vznemirljivega moškega še ni srečala.

»Ne, ti si! Nikoli si nisem mislila, da bom naredila kaj takega. Česa tako neumnega že ne.« Poznala ga je komaj teden dni.

Prijatelji so ji že povedali, naj ne načrtuje resne zveze z njim. Blake Williams je hodil z lepoticami z vsega sveta. Trajna zveza ni bila zanj, čeprav je nekoč davno bila. Imel je tri otroke, ženo, na katero je bil nor, kot je rekel, letalo, jahto, pol ducata fantastičnih hiš. Hotel se je samo imeti lepo in tudi po ločitvi se ni pretvarjal, da bi se rad ustalil. Vsekakor se je za zdaj hotel le igrati. Zgodaj je legendarno obogatel v svetu visoke računalniške tehnologije, nato pa užival v uspehu podjetij, v katera je odtlej vlagal. Blake Williams je imel vse, kar je hotel, vse njegove sanje so se že uresničile. Ko sta šla z obale, kjer sta pristala, proti džipu, ki ju je čakal, je Blake z eno roko objel Belindo, jo potegnil k sebi in ji dal dolg, vroč poljub. Belinda je vedela, da sta to dan in trenutek, ki bosta za večno vklesana v njenih mislih.

Koliko žensk se lahko postavlja s tem, da so z Blakom Williamsom skočile iz letala? Najbrž več, kot je vedela, čeprav ni bila vsaka, s katero je hodil, tako pogumna kot ona.

 

Dež je tolkel po oknih ordinacije Maxine Williams na Vzhodni devetinsedemdeseti cesti v New Yorku. V New Yorku že več kot petdeset let novembra ni bilo toliko padavin. Zunaj je bilo mrzlo, vetrovno in pusto, vendar pa prijetno v ordinaciji, kjer je Maxine preživljala deset ali dvanajst ur na dan. Stene so bile pobarvane masleno rumeno in na njih je imela mirne abstraktne slike pridušenih tonov. Soba je bila vesela in prijetna. Veliki, mehki naslanjači, na katerih je sedela, ko se je pogovarjala s pacienti, so bili udobni in vabljivi ter prevlečeni z nevsiljivim bež blagom. Pisalna miza je bila moderna, močna, uporabna, čista in tako pospravljena, da bi lahko na njej tudi operirali. Vse v Maxinini ordinaciji je bilo lepo in pikolovsko vzdrževano. Tudi ona je bila nadvse urejena, vsak njen lasek je bil na svojem mestu.

Maxine je popolnoma obvladala svoj svet. Prav tako njena učinkovita tajnica Felicia, ki je delala pri njej že skoraj devet let.

Maxine je sovražila navlako, vsakršen nered in spremembe. Vse pri njej in v njenem življenju je bilo gladko, urejeno in trdno. Na uokvirjeni diplomi na steni je pisalo, da je študirala medicino na Harvardu in diplomirala magna cum laude. Bila je psihiatrinja in ena največjih strokovnjakov za travmo otrok in mladostnikov. Imela je bogate izkušnje s shizofreničnimi in bipolarnimi mladostniki, njena dodatna strokovna posebnost pa so bili najstniki s samomorilskimi nagnjenji. Delala je z njimi in njihovimi družinami, pogosto z odličnim uspehom. Za laike je napisala dve cenjeni knjigi o vplivu travme na majhne otroke.

Pogosto so jo vabili v druga mesta in države na posvet po naravnih nesrečah ali človeških tragedijah. Bila je v svetovalni skupini za otroke po streljanju v Columbinu, napisala je več člankov o vplivu enajstega septembra in svetovala newyorškim osnovnim šolam. Pri dvainštiridesetih letih je bila strokovnjakinja na svojem področju in temu primerno so jo občudovali in cenili kolegi. Odklonila je več prošenj za predavanja, kot jih je sprejela.

S pacienti, svetovanji lokalnim, državnim in mednarodnim agencijam in s svojo družino je imela zapolnjene vse dni, vse leto.

Vedno je neverjetno vestno skrbela za to, da je preživljala čas s svojimi otroki – Daphne je imela trinajst let, Jack dvanajst, Sam pa je pravkar dopolnil šest let. Kot neporočena mati se je spopadala z istimi dilemami kakor vsaka zaposlena mama, skušala je uravnotežiti družinske odgovornosti in delo. Njen bivši mož ji ni skoraj nič pomagal, običajno se je pojavljal kakor mavrica, nenapovedan in osupljiv, nato pa je spet izginil. Vsa odgovornost za otroke je padla nanjo. Zgolj nanjo.

Sedela je in strmela skozi okno, mislila na otroke in čakala naslednjega pacienta, ko je na pisalni mizi zabrnel interkom.

Pričakovala je, da ji bo Felicia povedala, da prihaja pacient, petnajstletni deček, vendar je rekla, da kliče njen mož. Ob tej besedi se je Maxine skremžila.

»Moj bivši mož,« jo je opomnila. Maxine in otroci so bili že pet let sami, in kar je zadevalo njo, jim je šlo prav dobro.

»Oprostite, vedno reče, da je vaš mož ... Pozabim ...« Bil je tako prikupen in očarljiv, vedno jo je vprašal, kako gre njenemu fantu in psu. Bil je eden tistih ljudi, ki si jih moral imeti rad.

»Nič hudega, tudi on pozablja,« je suho pripomnila Maxine in se nasmehnila, ko je dvignila slušalko. Vprašala se je, kje neki je zdaj. Pri Blaku nisi nikoli vedel. Že štiri mesece ni obiskal otrok. Poleti jih je odpeljal na obisk k prijateljem v Grčijo in vsako poletje je Maxine in otrokom posodil svojo jahto. Otroci so imeli očeta zelo radi, vedeli pa so tudi, da se lahko zanesejo le na mamo, saj njihov oče prihaja in odhaja kakor veter. Maxine je dobro vedela, da mu neomejeno odpuščajo vse mogoče izgovore.

Tudi ona mu jih je, deset let. Na koncu pa sta kljub očarljivosti njegova popolna lagodnost in pomanjkanje odgovornosti izbila sodu dno. »Pozdravljen, Blake,« je rekla v telefon in se sprostila v stolu. Poklicna zadržanost in drža sta vedno izginili, kadar je govorila z njim. Kljub ločitvi sta bila dobra prijatelja in še vedno sta si bila zelo blizu. »Kje si zdaj?«

»V Washingtonu, D. C. Pravkar sem se vrnil iz Miamija. Dva tedna sem bil na St. Bart's.« V hipu se ji je v glavi prikazala podoba njune hiše. Že pet let je ni videla. Bila je ena mnogih posesti, ki se jim je ob ločitvi voljno odpovedala.

»Ali prihajaš v New York obiskat otroke?« Ni mu hotela reči, da bi moral. To je vedel prav tako dobro kot ona, vendar je imel vedno kaj drugega v načrtu. Vsekakor, večino časa. Čeprav jih je imel rad, so potegnili kratko, in to so vedeli tudi oni.

Vendar so ga imeli vsi zelo radi, po svoje tudi ona. Kazalo je, da na planetu ni nikogar, ki ga ne bi imel zelo ali vsaj malo rad.

Blake ni imel sovražnikov, samo prijatelje.

»Rad bi jih obiskal,« je opravičujoče rekel. »Nocoj odhajam v London. Jutri imam tam sestanek z arhitektom. Predelujem hišo.« Nato je dodal kakor poreden otrok: »Pravkar sem kupil fantastično parcelo v Marakešu. Prihodnji teden bom odletel tja. Neznansko čudovita, razpadajoča palača je.«

»Prav to potrebuješ,« je rekla in odkimavala z glavo. Nemogoč je bil. Kamorkoli je šel, povsod je kupoval hiše. Predelal jih je s slavnimi arhitekti in opremljevalci, jih spremenil v razstavne predmete, nato pa spet kupil kaj drugega. Blake je imel projekt še rajši od končnega rezultata.

Imel je hišo v Londonu, na St. Bart's, še eno v Aspnu, gornji del palače v Benetkah, terasasto stanovanje v New Yorku in zdaj očitno hišo v Marakešu. Maxine si ni mogla kaj, da se ne bi vprašala, kaj bo s tem. Toda naj bi naredil karkoli že, vedela je, da bo prav tako osupljivo kakor vse, česar se je dotaknil.KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Rok Kukovič

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.irma@gmail.com, rok.kiroja@gmail.com

 Kontakt: 031 397 367

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  
Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani www.kiroja.si v rubriki košarica.

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.irma@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.
V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 
Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 
Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 
Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Komunikacija

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 
Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 
Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.irma@gmail.com
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 
Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com